Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Waterspeeltuin Tanthof staat droog vanwege waterkwaliteit

Door Ilse Zoutewelle 29 juni 2016

Jammer: het water in waterspeeltuin Tanthof is verontreinigd. Daarom geldt er sinds dinsdagavond een negatief zwemadvies. “De speeltuin blijft wel open, woensdagochtend wordt het water uit de speeltuin gepompt,” vertelt Henk den Boer van de waterspeeltuin.

“De kwaliteit van het water in de speeltuin is slecht door de grote regenval van de afgelopen dagen”, aldus Henk. “Toen we dinsdagavond een monster namen bleek het water heel slecht te zijn, waarna we hebben besloten om het water uit de speeltuin te pompen.” Daarom kan je nu dus gewoon veilig naar de speeltuin. “Gelukkig kwamen we er op tijd achter dat de kwaliteit achteruit is gegaan, en dus is er niemand ziek geworden.”

Volgende week wordt er opnieuw een monster genomen van het water om te kijken of het water wel weer goed is. Henk: “Dan laten we de speeltuin weer vollopen, anders wachten we nog even.”

Delftse Hout

De waterspeeltuin in Tanthof is niet de enige plek in Delft die last heeft van slechte waterkwaliteit: ook met de grote plas in de Delftse Hout is het niet best. Daarom wordt het water van 27 tot 30 juni gereinigd. Tot die tijd mag je dus ook niet zwemmen in dit water.


Meer over Kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof ontdekken?

Kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof speeltuinen

Vandaag gesloten

Abtswoude 5, Delft

Bekijk meer:speeltuinen

Meer over

Nieuws

adv.