Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat vind jij: 80km/u op de A13 en A4 bij Delft wel of geen goed idee?

Door Iris Olsthoorn 18 september 2019

Het is niet zo goed gesteld met de luchtkwaliteit in Delft. Dat komt onder meer doordat Delft tussen een paar drukke snelwegen ligt. Daarom willen een aantal collegepartijen dat de snelheid op de A4 en A13 wordt teruggeschroefd van 100 naar 80 kilometer per uur.

Altasleefomgeving.nl

Rondom Delft is de kwaliteit van de lucht niet om over naar huis te schrijven. Dat is ook te zien op de luchtkwaliteitsmeter van Atlasleefomgeving.nl. Daar willen GroenLinks en STIP iets tegen doen. “De luchtkwaliteit gaat al flink vooruit als de snelheid op de rijkswegen wordt beperkt tot 80 kilometer per uur’’, zegt fractievoorzitter Frank van Vliet van GroenLinks tegen het AD. 

Twee minuten langer onderweg

Door het verlagen van de maximumsnelheid op de snelweg ben je natuurlijk wel een beetje langer onderweg. Maar zo dramatisch is het niet: op de A13 duurt het stuk van 15 kilometer snelweg dan ongeveer twee minuten langer. Bovendien is het stuk van de A13 bij Rotterdam Overschie al jaren 80 km/u.

Of de plannen doorgaan, is nog lang niet zeker. Eigenlijk is het Rijk de baas over de stukken snelweg en dus bepalen zij de snelheid. De gemeente zal aan moeten kloppen bij de minister van Infrastructuur om de snelheid op de A4 en A13 te verminderen.

Ondertussen zijn wij benieuwd naar jouw mening:

Deze poll is gesloten. Je kunt niet meer stemmen.

Lees ook

Iedereen rijdt te hard op de A4 bij Delft en dit is waarom

Als je wel eens op de A4 bij Schipluiden rijdt, is het je geheid opgevallen: mensen rijden hard. En ...

Kruithuisweg op de schop: op deze data is de weg dicht

Er wordt al een tijd lang gewerkt aan de N470 (beter bekend als de Kruithuisweg). De afgelopen tijd ...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.