Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat!? In Huis van Delft opent een restaurant met ‘sterrenstatus’

Door Iris Olsthoorn 22 oktober 2020

Momenteel wordt er pal naast het station druk gebouwd aan Huis van Delft. In dit nieuwe gebouw vinden we straks appartementen, flexwerkruimtes, ateliers en presentatiezalen. Maar er is meer. ‘Er wordt een restaurant met sterrenstatus gehuisvest’, schrijft de directie van Huis van Delft in zijn nieuwsbrief.

Word jij hier ook zo nieuwsgierig van? Helaas is er nog niet meer informatie beschikbaar en wordt uit de nieuwsbrief verder niets duidelijk over het restaurant. Wat voor restaurant het wordt of welke chefkok er komt koken, weten we dus nog niet.

Dat juist in dit gebouw een luxe horecazaak komt, is niet zo gek: de rest van het project is ook gericht op prestige. Zo komt er een ‘Innovation Gallery’, blijkt uit de brief. ‘Waar toonaangevende partners zoals TU Delft, TNO, DSM, Reinier de Graaf Gasthuis en andere kenniscentra en toekomstgerichte, technologie-gedreven ondernemingen, op nationaal en  internationaal niveau hun innovaties, expertise en onderzoeken kunnen presenteren.’

Huis van Delft

Om je geheugen nog even op te frissen: Huis van Delft wordt een multifunctioneel gebouw met onder meer 53 luxe appartementen en het wordt een heel opvallend gebouw. Het wordt (Delfts) blauw en krijgt bijzondere vormen. Aan de kant van de Westvest komen bijvoorbeeld ramen in de vorm van ouderwetse huisgevels, die alles te maken hebben met de geschiedenis van Delft.

De appartementen in Huis van Delft variëren van studio’s van 49 vierkante meter tot penthouses van 215 vierkante meter. Wat de appartementen gaan kosten, is nog niet bekend. Omdat er gesproken wordt van ‘luxe afgewerkte maisonettes’ gokken wij erop dat de meeste prijzen (net als bij een groot deel van de nieuwbouw in de spoorzone) niet geschikt zijn voor Jan en Jantine Modaal. In januari 2021 gaan de appartementen in de verkoop. Eind 2021 wordt het gebouw opgeleverd.

Lees ook

Uitgebreid lunchen! Bij deze Delftse horecazaken kun je lunch afhalen of thuis laten bezorgen

Voor de tweede keer dit jaar moet de horeca noodgedwongen op slot. Veel creatieve horecaondernemers ...

Goed om te weten: deze bovengrondse stationsstalling verdwijnt binnenkort

Ga je op de fiets naar het station, dan kun je sinds begin september je fiets ook parkeren in de der...

Herberg Vlietzigt in Rijswijk sluit binnenkort de deuren

De afgekondigde maatregelen komen voor sommige bedrijven extra hard aan. Ronald en José Leenheer van...
De Verbeelding

Deze Delftse horecazaken bezorgen je diner thuis of hebben een afhaalloket

Voor de tweede keer dit jaar moet de horeca noodgedwongen op slot. Veel creatieve horecaondernemers ...

Margo ontdekte een oud parfumfabriekje in haar achtertuin: ‘Deze reukwaters wonnen ooit belangrijke prijzen’

In 1964 kocht Margo Poppink (80) met haar man Philip, tandarts van beroep, het pand Phoenixstraat 52...

Meer over

Nieuws

adv.