Wát een verschil: de Nieuwe Kerk heeft een gloednieuwe tuin

Door Iris Olsthoorn 19 november 2018

Als je de afgelopen week over de Oude Langendijk langs de Nieuwe Kerk hebt gelopen, heb je het ongetwijfeld gezien: de tuin aan de zuidzijde van de kerk heeft een heel nieuw jasje. De muurtjes zijn weg en er zijn bomen, bloembollen en grasvelden geplant. 

“Nu de restauratie van de Nieuwe Kerk af is, ontstond de wens om de tuin aan te pakken”, wist Wilco Blaak ons eerder te vertellen. “Dit stuk is lang bouwterrein of opslag geweest, nu is het weer tijd om deze mooie plek een gastvrije uitstraling te geven.”

Net als vroeger

Heel vroeger stonden er ook geen muurtjes om de tuin van de Nieuwe Kerk. Het had toen de uitstraling van een soort klein stadsparkje. Dat gevoel wilden de tuinontwerpers terug brengen. Daarom zijn er grote zitranden geplaatst op de plek van de muurtjes. De tuin is opgehoogd, zodat de grasveldjes direct doorlopen vanaf de zitrand. Op dit moment is het nog een grijze boel: het gras is namelijk pas net ingezaaid. Als er van het voorjaar volle groene velden liggen, is de nieuwe tuin de perfecte plek voor een picknick. En ook fijn: aan de kant van de Markt is iets meer plek ontstaan voor het parkeren van fietsen. Bronzen randen in tussen de stoeptegels geven aan in welk vak je je fiets kwijt kan.

Bloembollen rondom het Melkmeisje

Aan de kant van het Vrouwenregt is ook het een en ander veranderd: het Melkmeisje is een stuk verplaatst en staat nu midden in de tuin (gek genoeg achter het bushokje..) in plaats van onder de boom. Op dit stuk tuin zijn een heleboel plantjes en bloembollen geplant.  “Dat zal in het voorjaar een prachtig gezicht geven”, beloofde Wilco eerder.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Zo ziet het er uit

Dat groen moet je er dus even bij denken ;). Swipe naar rechts voor meer foto’s!

Voorlopig is de tuin nog verboden terrein

Het Melkmeisje staat op haar nieuwe plek

Tussen deze randen mag je je fiets parkeren

De kant van het Vrouwenregt staat van het voorjaar in bloei

Zie je het al voor je, met je picknickmandje van de zomer?

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.