Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat doet die rode loper in de Breestraat?

Door Ilse Zoutewelle 27 oktober 2016

Als je de afgelopen dagen door de Breestraat bent gefietst, is het je ongetwijfeld opgevallen: op de stoep voor de Basic Fit ligt een rode loper. Maar die ligt er dus niet om de bezoekers van het sportcentrum welkom te heten.

Met de rode matten wil de gemeente duidelijk maken dat de bezoekers van de sportschool hun fiets niet midden op de stoep moeten parkeren, maar netjes aan de kant. Zo kan jij fatsoenlijk over de stoep lopen, zonder te struikelen over verkeerd geparkeerde fietsen.

Het is een proef

Tenminste, dat is het idee. Toen wij een blik wierpen in de straat stonden er al talloze scooters en fietsen geparkeerd… Dat heeft de gemeente intussen ook opgemerkt. “De loper ligt er op proef. We zijn er eergisteren mee begonnen en testen nog twee maanden. In de tussentijd gaan we wel duidelijk maken aan de sportschoolbezoekers waar hij voor dient, want aan de foto’s te zien is de loper alleen waarschijnlijk niet duidelijk genoeg “, zegt wethouder Lennart Harpe.

Wat Belangenvereniging Zuidpoort is de proef in ieder geval mislukt: ‘Er is geen fietsparkeerbeleid in Delft en dus ook géén handhaving’, schrijven ze op Twitter.

adv.