Update: zo staat het met de bouw van de derde fietsenstalling

Door Tom Kikuchi 18 februari 2019

Een aantal jaar geleden lieten we al weten dat er in totaal drie ondergrondse fietsenstallingen bij het station komen. Volgens de planning zou de derde begin 2019 af moeten zijn. Maar het is nu al februari 2019 en we moeten nog steeds onze fietsen in de andere twee fietsenstallingen proppen. Waar blijft die stalling? We zochten het uit.

Het is altijd een gedoe om je fiets kwijt te kunnen in de fietsenstallingen onder het station. Sta niet gek te kijken als je in de ochtendspits je trein mist, want het kan lang duren voor je een parkeerplek voor je fiets hebt gevonden. We hebben die derde fietsenstalling dus hard nodig.

November 2019

Hoewel wij er nog niet veel van merken, wordt er achter de schermen tóch al hard gewerkt aan de derde stalling. We spraken met woordvoerder Jan Langstraat van Gemeente Delft. “Vorig jaar zijn we gestart met de bouw van de derde ondergrondse fietsenstalling. In november 2019  verwachten wij een groot deel van deze stalling in gebruik te kunnen nemen. En dat zijn dan 800 plekken.” Die fietsenstalling komt bij het busplein, links naast het oude stationsgebouw.

Volgens Jan is er een goede reden dat het langer duurt voordat we de fietsenstalling kunnen gebruiken: “De bouw van het project Antoni, waar de fietsenstalling deel van uitmaakt, is nog in volle gang. Daarom is het nog niet veilig om de hele fietsenstalling meteen te gebruiken. In de zomer van 2020 zal de fietsenstalling in zijn geheel opengaan.”

Meer plek

Op dit moment is er in de ondergrondse fietsenstallingen plek voor 7700 fietsen. En als de derde fietsenstalling er eindelijk is, kunnen er meer dan 10.000 fietsen worden gestald. Maar het duurt dus nog wel even voordat de derde fietsenstalling open gaat. Voorlopig is dit wat je meemaakt als je je fiets wil parkeren in de fietsenstalling:

fietsenstalling struggles

5 x struggles die je herkent in de fietsenstalling (in gifjes)

Je fiets parkeren in de fietsenstalling is een crime, dat weet zo'n beetje iedere Delftenaar. Deze s...
fietsenstalling delft

Delftse mysteries: waarom lijkt de fietsenstalling onder het station altijd vol?

De volgende situatie komt je waarschijnlijk maar al te bekend voor. Je fietst keihard naar het stati...

 

 

Meer over

Nieuws

adv.