Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Boeven vangen via Whatsapp, het gebeurt vanaf nu in Voorhof

Door Iris Olsthoorn 21 juni 2017

Appen met je hele wijk, klinkt gezellig toch? Maar om de gezelligheid gaat het stiekem niet. Op initiatief van gemeente, politie en buurtbewoners gaan er verschillende Whatsapp-groepen de lucht in om Voorhof veiliger te maken. En jij kan daar als bewoner bij helpen. 

Burgemeester Marja zei het een tijdje geleden al: de politie kan het niet alleen. Ze hebben de oren en ogen van buurtbewoners nodig om een wijk zo veilig mogelijk te houden. Niet alleen achteraf geven de appgroepen soms waardevolle informatie, maar buren kunnen elkaar ook waarschuwen als er bijvoorbeeld een verdacht persoon in de wijk rondloopt. In Voorhof starten vanaf woensdag nieuwe Whats-appgroepen, ingedeeld per wijk. Als je als gegoede burger ook een oogje in het zeil wil houden, kan je je vanaf nu aanmelden. 

Andere wijken

In Delft is het aantal buurt-appgroepen stijgende: in december waren het er nog 11, inmiddels staat de teller op 18. En de app-groepen bereiken het gewenste resultaat.  “Dankzij de WhatsApp-groepen hebben we verleden jaar bijvoorbeeld op heterdaad een vernieler van ruitenwissers kunnen arresteren,” vertelde politie-teamchef Ronald den Hartog eerder dit jaar: “Dat kwam doordat getuigen hun informatie in de groep met de politie deelden.”

Meer over

112 Nieuws

adv.