Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vet! Er opent een megagroot LEGO-paradijs in de binnenstad

Door Iris Olsthoorn 10 juli 2018

Goed nieuws voor grote én kleine LEGO-fans: er opent een mega LEGO-bouwplaats in de binnenstad. De Bonte Bouwplaats bestaat al lang in Delft, maar zat tot nu toe in een veel kleinere ruimte op de Hugo de Grootstraat. In september verhuist de bouwplaats naar een ruimte van vierhonderd vierkante meter in de Papenstraat.

Bij De Bonte Bouwplaats kan je terecht voor kinderfeestjes, teamuitjes, workshops voor volwassenen, programmeren met LEGO, LEGO Minecraft en ga zo maar door. Tot nu toe organiseerde eigenaar Ellen dit allemaal vanuit haar omgebouwde woonkamer in de Hugo de Grootstraat: “De ruimte waar we nu naar toe gaan, is wel vijf keer zo groot. Dat is fantastisch, want nu moesten we vaak grote bouwwerken afbreken of hadden we geen plek voor bepaalde ontwerpen. Straks heb ik plek voor een Minecrafthoekje én een robotlab. Dan kunnen we alles gewoon tegelijk doen en meerdere feestjes tegelijk geven!”

In ieder geval tot eind 2019

Het nieuwe LEGO-paradijs komt in een oud IT kantoor, vertelt Ellen: “Het werd ons eigenlijk per toeval aangeboden. Het kantoor stond al een tijdje leeg, maar het huurcontract loopt nog lang door. We kunnen hier in ieder geval tot eind 2019 blijven.” Ellen is nu nog hard aan het werk om de ruimte Bonte Bouwplaats-proof te maken. Daarbij zijn helpende handjes van harte welkom, roept Ellen via Facebook op. Na de zomervakantie gaat de nieuwe locatie open. Tijdens de verhuizing wordt er op de locatie op de Hugo de Grootstraat nog gewoon gebouwd met LEGO, maar dan in een aangepast schema.


Meer over De Bonte Bouwplaats ontdekken?

De Bonte Bouwplaats entertainment

Op aanvraag

Oosteinde 183, Delft

Bekijk meer:entertainment
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.