Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vet: dit bizar grote kunstwerk is straks in Delft te bewonderen

Door Danique Beijer 13 mei 2020

Als je vaak over de A13 rijdt, zal je daar binnenkort iets heel bijzonders zien staan. Vanaf 1 juni is er namelijk een enorme tulpenpiramide in beeldenpark Land Art Delft te bewonderen. De piramide wordt uitgevoerd in een megagrote afmeting en zal de grootste ter wereld worden.

De tulpenpiramiden zal door automobilisten al van grote afstand gezien worden: het kunstwerk wordt namelijk twaalf meter hoog. Het piramide is een uitnodiging om naar ons mooi stadje te komen. Het met Delfts blauw beschilderde kunstwerk wordt geplaatst in het landschappelijk beeldenpark van Land Art Delft. 

Hoe het kunstwerk er uiteindelijk uit gaat zien? Bekijk het in onderstaande filmpje:

Kunstlandschap Land Art Delft

Land Art vertelt op hun website: “Paula Kouwenhoven, de directeur van kunstlandschap Land Art Delft, heeft vanaf het begin al de wens om De “Tulpenpiramide” uit te groten als eerbetoon aan Delft. Land Art Delft wil een oriëntatiepunt realiseren voor Delft, waarbij het Delfts blauw duidelijk naar voren komt.” Waarom het openluchtmuseum heeft gekozen voor de tulpenpiramide? “De tulpenvaas is een speciaal voor tulpen ontworpen vaas en dient vooral als pronkstuk en statussymbool. De eerste (keramische) tulpenvazen worden in Delft in de 17e eeuw ontwikkeld en zijn met een Delfts blauw of Chinees decor versierd. In de Gouden Eeuw zijn tulpen een statussymbool en bijna onbetaalbaar; een tulp heeft in de hoogtijdagen zelfs de waarde van een grachtenpand.”

Samenwerking

Het kunstwerk is een samenwerking van Land Art Delft met Royal Delft. Ook de Gemeente Delft, Delft Marketing en diverse ondernemersorganisaties hebben een bijdrage gedaan. Het schilderen van de tulpenpiramide wordt gedaan op het evenemententerrein van Lijm & Cultuur. Zij hebben hiervoor een gebouw beschikbaar gesteld.

Lees meer:

Surfdrama in Scheveningen: Twee Delftenaren onder de dodelijke slachtoffers

Op Scheveningen zijn maandagavond vijf ervaren surfers om het leven gekomen. De wilde zee en een fli...

Column van Chantal: ‘De intelligente lockdown eist zijn tol, maar we gaan er samen doorheen’

Het is zaterdagochtend en ik ben in de binnenstad. Na ruim negen weken van sociale geheelonthouding ...
Kapper

Oproepje! Stuur ons voor- en nafoto’s van jouw coronakapsel

Een pony die over je ogen valt, vreselijke uitgroei of een mislukt DIY-kapsel: veel mensen kunnen ni...

Wil je proeven! 5 x drankjes van Delftse bodem

Een koud glas trippel, of een glaasje jenever: in Delft vind je het allemaal. We kunnen niet wachten...

adv.