Vet! Deze tv-chef opent zijn beroemde BBQ-restaurant vlak bij Delft

Door Iris Olsthoorn 29 november 2018

Een béétje barbecue-liefhebber kent Delftenaar Jord Althuizen wel: dé BBQ-koning van de lage landen. En echte fans zijn waarschijnlijk wel eens in zijn bekende restaurant ‘Black Smoke’ in Antwerpen geweest. Leuk nieuws: binnenkort kunnen we veel dichter bij huis genieten van de kookkunsten van deze man. Er opent een tweede Black Smoke in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam!

Black Smoke zit in Antwerpen bij de Konink Brouwerij. Daar staan vooral heel veel goede vleesgerechten op de kaart. Het Antwerpse restaurant is mateloos populair; vaak zijn de weekenden al drie maanden van te voren vol gereserveerd. Ook schijnt het er in het Antwerpse restaurant nogal wild aan toe kan gaan na het diner. Of er in Rotterdam ook zo gedanst of gesjanst wordt, is nog even afwachten.

De Van Nelle Fabriek is een toffe locatie én maar twintig minuutjes rijden vanuit Delft: prima (weekend)uitje voor ons Delftenaren dus.

Smokey Goodness

Jord Althuizen is dé BBQ-specialist van Nederland. Naast Black Smoke in Antwerpen is hij ook eigenaar van  het cateringbedrijf Smokey Goodness in Delft en the Rough Kitchen in Amsterdam. Daarnaast maakte hij het kookboek Smokey Goodness en was hij jurylid in het RTL4-programma Grillmasters.

Black Smoke Rotterdam is het eerste restaurant in de Van Nelle Fabriek. Het is de bedoeling dat het in het voorjaar opengaat.

Lees ook

jord althuizen

Wist je dit? BBQ televisieheld Jord Althuizen komt gewoon uit Delft

Je zou verwachten dat iemand die drie restaurants heeft, twee kookboeken schreef en op alle grote fe...
bbq regels delft

MAG DAT: barbecueën in de parken van Delft?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

adv.