Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vermeer is thuis in Delft

Door Jantine van den Hoven 23 maart 2016

Het schilderij van Vermeer voor de tentoonstelling in Museum Prinsenhof is gearriveerd. Het is voor het eerst sinds 320 jaar dat Vermeer weer te zien is in zijn eigen stad. Het schilderij wordt uitgeleend door het Rijksmuseum.

Directeur Van Mil is opgetogen en zegt tegen Omroep West zelfs dat er mogelijk de komende jaren meer schilderijen naar Delft komen. Hij denkt – en hoopt dat – omdat zijn museum er nu helemaal klar voor is. Wethouder Lennart Harpe hoopt dat er misschien ook andere topstukken van de Hollandse meesters naar Delft kunnen komen.

Er kwamen nogal wat extra beveiligingskosten kijken bij de bijzondere tentoonstelling, het beroemde schilderij ‘Het Straatje van Vermeer’ is te zien achter glas.

Niet alleen de directeur is enthousiast, ook de Delftse ondernemers zijn helemaal los gegaan. Check hier 9 bijzondere en lekkere ideeën van de ondernemers in de stad.

Het Prinsenhof mét Vermeer is vanaf 25 maart te bezoeken, de schilderijen blijven tot de zomer in Delft. Het museum is van maandag tot zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend, op Tweede Paasdag is het museum ook open.

Vermeer in Delft

Meer over

Doen Nieuws

adv.