Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dat wordt wéér omrijden: Engelsestraat tot eind 2017 afgesloten

Door Ilse Zoutewelle 5 januari 2017

Je zou er een sik van krijgen. Vanaf vrijdag 13 januari verandert er namelijk weer een hoop in de Spoorzone. Dit keer is de Engelsestraat aan de beurt: hij wordt vernieuwd en is daarom tot 22 december 2017 afgesloten.

Er wordt – uiteraard – een omleiding ingesteld. Deze keer moet je als je richting de wijk Delftzicht of de Leeuwenstein gaat via een tijdelijke weg tussen de Westlandseweg en de Abtswoudseweg rijden.

spoorzone delft
De rode lijn is de tijdelijke weg, bij het zwarte streepje is de weg afgesloten. Beeld: Spoorzone Delft

De Engelsestraat wordt in fases vernieuwd, te beginnen bij het stuk aan de Zuidwal. De eerste maanden zijn de Crommelinlaan, Laan van van der Gaag, Conradlaan en Drukkerijlaan dus nog te bereiken via de Engelsestraat. Later dit jaar moet je voor die straten omrijden via het Zuideinde.

Fietsers

Fietsers die richting het centrum rijden, kunnen gewoon gebruik maken van de doorsteek bij het Nijverheidsplein. Vervolgens moeten je alleen wel via het Zuideinde en de Hooikade rijden om uit te komen op de Zuidwal. Het kan wel zijn dat de doorsteek op sommige momenten afgesloten is, de omleiding wordt dan ter plaatse aangegeven.

 

Meer over

Verkeer

adv.