Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kruithuisweg op de schop: op deze data is de weg dicht

Door Iris Olsthoorn 11 september 2019

Er wordt al een tijd lang gewerkt aan de N470 (beter bekend als de Kruithuisweg). De afgelopen tijd was de weg al een aantal keer ’s nachts dicht. Ook de komende weken staan er een heleboel werkzaamheden gepland waardoor de weg niet altijd beschikbaar is. We zetten voor je op een rijtje wanneer je om moet rijden. 

Op deze data zijn de volgende stukken van de weg dicht

  • 16 september tot en met 4 oktober wordt ’s nachts gewerkt aan het kruispunt met de Voorhofdreef. Tijdens de werkzaamheden is het kruispunt wel open. De busdoorsteek en het fietspad aan de oostzijde worden dan verwijderd.
  • Van  16 tot en met 20 september wordt ’s nachts gewerkt bij de afrit naar de Schoemakerstraat. Er worden dan kabels en leidingen aangelegd die de weg straks van verlichting moeten voorzien. Op 17 en 18 september is de afrit naar de Schoemakerstraat daarom ’s nachts dicht.
  • Op 7, 8 en 9 oktober is de zuidbaan van de N470 ’s nachts afgesloten tussen de Voorhofdreef en de A13. Vanuit de Voorhofdreef, Schieweg en Schoemakerstraat is het alleen mogelijk de N470 op te rijden richting de A4.
  • Op 10 en 11 oktober is de zuidbaan tussen de Prinses Beatrixlaan en de A13 ’s nachts afgesloten, tijdens deze afsluiting is ook de kruispunt met de Voorhofdreef afgesloten. Om de wijk Tanthof-oost in en uit te rijden moet je via de aangegeven omleidingsroute via de Forensenweg en het Marcellus Emantspad.
  • Op 14 en 15 oktober is de noordbaan ’s nachts afgesloten tussen de A13 en de Prinses Beatrixlaan. Het kruispunt met de Voorhofdreef is dan afgesloten. Vanaf Tanthofdreef, Schieweg en Schoemakerstraat is het wel mogelijk om de N470 op te rijden richting de A13.
  • Van 16 tot en met 18 oktober is de noordbaan van de N470 afgesloten tussen de A13 en Voorhofdreef, het kruispunt Voorhofdreef blijft dan open. Vanaf de Schieweg en de Schoemakerstraat is het alleen mogelijk de N470 op te rijden richting de A13.

Dat is dus een flinke lijst aan werkzaamheden. Bij werkzaamheden ’s nachts is de weg tussen 20.00 en 06.00 uur dicht. Ook na 18 oktober zijn de werkzaamheden nog niet klaar. In november staan de volgende fases van de grote operatie gepland.

Dit gaat er gebeuren

Voor wie het even niet meer weet: de N470 wordt helemaal hersteld én er gaat veel veranderen. Zo wordt de snelheid tussen de Voorhofdreef en de A13 verlaagd naar 80 kilometer per uur (in plaats van 100), de invoegstrook van de Schieweg en de uitvoegstrook van de Schoemakerstraat worden samengevoegd, en de kruising bij de Voorhofdreef krijgt een extra rijstrook. Op het Kruithuisplein wordt het aantal rijstroken richting Delft Noord uitgebreid van twee naar drie. De weg moet begin 2020 opgeleverd worden.

Lees ook

kruithuisweg

De Kruithuisweg wordt vernieuwd en dat duurt meer dan een jaar

Ai, de zoveelste reeks van wegafsluitingen staat ons te wachten. Dit keer wordt de N470 (hier bekend...
Sebastiaansbrug ontwerp

Filmpje! Zo gaat de nieuwe Sebastiaansbrug eruit zien

In januari wordt het lang, lang omrijden voor iedereen die normaal de Sebastiaansbrug gebruikt. Dan ...
reinier de graafweg

Reinier de Graafweg vanaf maandag op de schop: dit merk je ervan

We roepen het al heel lang, maar vanaf maandag 2 september beginnen de werkzaamheden aan de Reinier ...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.