Wanneer gaat dat fietspad op de Ireneboulevard nou eindelijk open?

Door Ilse Zoutewelle 11 juli 2018

Aan de noordkant van de Ireneboulevard ligt al een paar maanden een prachtig, kant-en-klaar fietspad. Alleen moeten we nog steeds oversteken en het fietspad aan de zuidkant nemen. Waarom mogen we nog steeds dat prachtige nieuwe pad niet in gebruik nemen? We zochten het uit.

Eigenlijk zou dit fietspad namelijk al in november 2017 (!) open gaan. Iets waar we met smart op wachten, want dat scheelt een stoplicht én om de haverklap oversteken. Maar helaas: het stuk zit nog steeds potdicht.

Het fietspad loopt daar op de stippellijn. Foto: Spoorzone

Dit is de reden

Toen we in januari aan de woordvoerder van de Spoorzone vroegen hoe het zat, bleek dat er nog ‘afrondende werkzaamheden’ waren aan het fietspad. Daarnaast werd het pad gebruikt als bouwinrit. En dat laatste blijkt nog steeds de boosdoener te zijn: “Het fietspad is inderdaad gereed”, vertelt woordvoerder Judith. “Voor de zomervakantie wordt bij de bouwinrit een verkeerslicht geplaatst om de veiligheid te waarborgen. Daarna kan het fietspad in principe direct open.” Oftewel: binnen nu en pak ‘m beet een week gaat het fietspad (als het goed is, hè) echt open.

via GIPHY

Meer over

Verkeer

adv.