Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Waarschijnlijk hek langs fietspad Spoorzone

Door Ilse Zoutewelle 16 december 2016

De buurtbewoners van Delfzicht vinden het maar niks, het nieuwe fietspad bij het station dat pal langs de gracht loopt, zonder afscheiding ertussen. Cecile van Toledo besloot er iets aan te doen en zette een petitie op. Volgende week gaat de gemeente kijken naar een tijdelijke oplossing.

“Ik fiets regelmatig met mijn kinderen over het fietspand langs het station en vond het best gevaarlijk dat je zomaar de gracht in kunt rijden. Vooral in de ochtend is het er erg druk. Een verkeerde manoeuvre en je ligt erin, zonder trappen in de buurt om eruit te klimmen”, vertelt Cecile. “Van buurtbewoners hoorde ik hetzelfde, dus daarom wilde ik kijken of meer mensen buiten onze wijk deze zorg delen. Wellicht kan er iets aan gebeuren.” Dat werd een petitie die in een paar dagen al 229 keer is ondertekend. “Blijkbaar is het dus iets wat echt leeft.”

Oplossing

Nu gaat de omgevingsmanager van de gemeente er dus iets aan doen: “We gaan volgende week met een aantal buurtbewoners en de omgevingsmanager kijken naar een tijdelijke oplossing. Vervolgens zullen we kijken naar een hek of iets dergelijks dat langer kan blijven staan.”

De gracht in

Het aantal mensen dat daadwerkelijk eens in de gracht is gereden, is trouwens op één hand te telen. “Tot nu toe heb ik het een keer gehoord, die persoon was dronken”, vertelt Cecile. “Maar het zal je maar gebeuren!”

Meer over

Verkeer

adv.