Vanaf volgende zomer rijden er geen Connexxion-bussen meer door Delft

Door Iris Olsthoorn 11 juli 2018

Over een jaartje moeten we het in Delft doen zonder de rood-witte bussen van busmaatschappij Connexxion. Vanaf augustus 2019 mag een andere busmaatschappij in deze regio gaan rijden: EBS neemt de boel over. 

Connexxion moet plaats maken voor de nieuwe busmaatschappij. Niet omdat het slecht gaat met de streekvervoerder, maar omdat dat nu eenmaal de regels zijn. Eens in de zoveel tijd bieden verschillende busmaatschappijen op een ov-regio, zodat reizigers het goedkoopst en met de beste service met het OV kunnen. Dit keer heeft Egged Bus Systems onze regio ‘gewonnen’. Van 2019 tot en met 2030 rijden nieuwe bussen door onze stad. We weten nog niet voor welk kleurtje de busmaatschappij gaat, maar zo zien de bussen van EBS eruit:

Tekst loopt verder onder de afbeelding 

Foto: EBS
Foto: EBS

Dit is EBS

In Delft en omstreken is EBS nog onbekend, maar in Noord-Holland rijdt deze streekvervoerder al. Het is een van oorsprong Israëlisch bedrijf en richt zich vooral op duurzaamheid. EBS gaat in Delft met Zero-Emissie bussen rijden. Lekker groen, dus! We zien de bussen niet alleen in Delft terug: ook in het Westland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer en Wassenaar stap je bij deze maatschappij in.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.