Van de A4 naar Delft rijden is straks een eitje: zo gaat de weg lopen

Door Ilse Zoutewelle 13 februari 2018

We moeten nog eventjes geduld hebben (pak ‘m beet anderhalf jaar), maar dan ligt hij er echt: een splinternieuwe aansluiting tussen de A4 en Delft. We kunnen dan zonder gedoe in één keer van afslag Den Hoorn doorrijden naar de stad. Dit wordt een superbelangrijke weg, dus! Omdat een goede voorbereiding het halve werk is, hebben we vast voor je uitgezocht hoe de weg gaat lopen. 

Wanneer je nu vanaf afslag Den Hoorn richting het centrum rijdt, moet je in een rare kronkel rijden via de Woudseknoop, over die super nare kruising bij de Woudseweg. Dat is straks dus (hiep, hiep, hoera!) verleden tijd. Dan kan je direct vanuit de afslag richting de Zuidhoornseweg rijden. Verder komt halverwege een rotonde. Zo gaat de weg lopen:

Nog even geduld

Deze weg is als het goed is in de zomer van 2019 af. Daarna moeten we nog even geduld hebben voor we in één keer door kunnen scheuren naar het centrum, want ook de Reinier de Graafweg krijgt nog een opknapbeurt. De Zuidhoornseweg en Reinier de Graafweg worden ruimer opgezet met een baan voor de bus en een apart fietspad. Dit is in de zomer van 2019 klaar. Tot die tijd moeten we waarschijnlijk nog wel een beetje afzien met omleidingen, maar ach: dat zijn we wel gewend in Delft.

gaagbrug

De A4 wordt aangesloten op de Reinier de Graafweg: dit betekent het voor jou

Nog een paar maanden, dan is het echt zover: de A4 wordt aangesloten op de Reinier de Graafweg. De e...

Meer over

Verkeer

adv.