Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tijdwinst op de A13 maar vaker vast op A4

Door Jantine van den Hoven 10 maart 2016

Rijkswaterstaat vindt dat het nieuwe stuk van de A4 tussen Delft en Schiedam een positief effect heeft op het verkeer. Niet iedereen is er positief over, er zijn ook stukken weg waar het sinds de opening van de nieuwe A4 vaker vast staat.

De evaluatie van het verkeer rondom Delft nu er een nieuw stuk snelweg bij is gekomen, vindt pas in november plaats. In de tussentijd staan mensen steeds vaker vast op de A4 en zijn er alweer protesten gestart tegen de geluidsoverlast van de snelweg.

Een deel van het verkeer dat dagelijks gebruikmaakt van het nieuwe traject reed voorheen over de A13. Op deze weg is het verkeer met 16 tot 22 procent afgenomen. Dat bezorgt automobilisten negen minuten minder reistijd. Ook heeft het verkeer op de A20 in de ochtendspits richting Gouda een voordeel van drie minuten. Dat laat Rijkswaterstaat donderdag weten.

Op een gemiddelde werkdag rijden er over het nieuwe stuk snelweg 64.300 auto’s in beide richtingen. De A4 is al een tijd open, maar werd donderdagmiddag tijdens een happening met een groene krokodil officieel geopend. Minister Schultz van Hagen van Infrastructuur en Milieu: ,,Het is goed om te zien en te ervaren dat de A4 Delft-Schiedam direct voor verlichting op het drukke wegennet heeft gezorgd. Dat is erg belangrijk in een regio waar een kwart van ons bruto nationaal product wordt verdiend.”

Niet alleen maar halleluja

Er wordt op dit moment meer verkeer gesignaleerd bij de aansluitingen Den Haag Zuid (N211) en Rijswijk. Dit komt zeer waarschijnlijk doordat verkeer vanuit Rotterdam de N211 kiest om Den Haag in te gaan.

Ook in Delft op de N470 bij de aansluiting van de A4 is het drukker. Mogelijk kiest het verkeer in en uit Delft meer voor de aansluiting met de A4.

De weg gaat komend weekend trouwens al weer dicht vanwege werkzaamheden. Van vrijdag 11 maart 22.00 uur tot maandag 14 maart 5.00 uur kun je dus geen gebruik maken van de snelweg.

Bron: ANP/Rijkswaterstaat/indebuurt Delft

Winst?

Hoe zit het met jou? Ben jij blij met het nieuwe stuk weg tussen Schiedam en Delft? Of loop je alsnog vaak vast op de wegen rondom Delft? Reageer onder dit artikel of laat het de redactie weten.

Meer over

Verkeer

adv.