Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ruim een week geen tram in Delft

Door Jantine van den Hoven 8 juni 2016

Maak je veel gebruik van de tram? Let dan op, want vanaf komende zaterdag 11 juni slaat de tram Delft een week lang over.
Tram 1 rijdt normaal gesproken van Scheveningen via Den Haag naar Delft Tanthof. Door werkzaamheden aan de Krakeelpolderweg en Westlandseweg zullen reizigers het een weekje zonder moeten stellen. De tram gaat van zaterdag 11 tot en met  zondag 19 juni niet meer verder na de halte ’s Gravenmade in Rijswijk.

Het alternatief is overstappen op bus 71 bij de halte Broekpolder. Deze bus gaat zoveel mogelijk stoppen bij de tramhaltes. Uitzondering zijn de halten Verffabriek, Vlietbrug en Bikolaan, hier stopt geen bus.

Tip van vervoerder HTM: als je de bus neemt op station Delft, let dan goed op welke kant hij op rijdt.

Dag en nacht door

De werkzaamheden gaan dag en nacht door. De meeste herrie en trillingen wordt verwacht van het frezen van asfalt en het verdichten van de ondergrond.

Op de Westvest wordt gewerkt aan de bestaande tramrails en worden de eerste werkzaamheden uitgevoerd voor de aanleg van het keerspoor. Op de Westlandseweg wordt het nieuwe tramtracé aangelegd.

Na de werkzaamheden rijdt tram 1 op de definitieve plek in het midden van de Westlandseweg. Daarna wordt de rest van de Westlandseweg aangepakt.

Fiets

De werkzaamheden hebben ook gevolgen voor de fietsers onder ons. De beste (sluip)routes vind je hier.

Meer over

Verkeer

adv.