Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

OV-reizigers opgelet! Nieuwe dienstregeling vanaf volgende week

Door Iris Olsthoorn 4 december 2018

Wie vaak met dezelfde bus, tram of trein reist, moet volgende week even opletten. Vanaf 9 december gaan bij heel veel vervoersmaatschappijen een nieuwe dienstregeling in. Dat doen ze allemaal tegelijk om hun vervoerstijden zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. We zetten voor je op een rijtje wat het voor Delft betekent: 

RET

De Rotterdamse Elektirsche Tram (RET) rijdt met twee bussen in Delft: buslijn 40 en 174. Voor wie vaak in bus 40 zit is er goed nieuws: de bus gaat vanaf 9 december vier keer per uur rijden vanaf Rotterdam Centraal. Dat is nu twee keer per uur, dus het scheelt je behoorlijk veel wachten!

Connexxion

Connexxion voert in regio Haaglanden géén wijzigingen door per 9 december. Ze verwachten dat er rond februari wel iets gaat veranderen, maar daarover is nu nog niets bekend.

HTM

De dienstregeling van Tram 1 en Tram 19 veranderen niet: ze blijven allebei even vaak per uur rijden als dat ze nu doen. Wel meldt HTM dat de tramtijden vanaf 9 december met een paar minuten kunnen veranderen. Check volgende week dus even je reisplanner voordat de tram voor je neus wegrijdt!

NS

Ook NS wijzigt het een en ander aan zijn spoorwegboekje. Het gaat vooral om wijzigingen op de hoge snelheidslijn tussen Amsterdam en Rotterdam: daar gaan er vanaf 9 december vijf per uur van, in plaats van vier. Omdat de hoge snelheidstrein niet stopt in Delft, heeft dat voor ons geen directe gevolgen, tenzij je ver moet reizen. Wel vertrekken de treinen op veel stations een paar minuten eerder of later. Het is dus handig volgende week even de reisplanner te checken voor je de deur uit gaat.

 Lees ook

Je gaat straks meer betalen voor het OV in Delft

Reizen met het openbaar vervoer wordt volgend jaar duurder in Delft en de omliggende gemeenten. De M...

Meer over

Verkeer

adv.