Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Opgelet: de Kruithuisbrug is vanaf volgend weekend deels gesloten

Door Rosa Smit 1 mei 2020

Van vrijdagavond 8 tot en met maandagochtend 11 mei en de week daarna van 15 tot en met 18 mei is de Kruithuisbrug steeds voor één rijrichting afgesloten voor verkeer. Dan zijn er werkzaamheden waarbij er een nieuwe asfaltlaag op de brug wordt geplaatst.

De hinder is onderdeel van de ‘ingrijpende herstelwerkzaamheden’ van de N470 (beter bekend als de Kruithuisweg, die vanaf de afslag A4 helemaal naar de A12 bij Zoetermeer loopt.) De afgelopen tijd is daar al veel aan gebeurd, maar de komende weekenden zullen een van de laatste keren zijn dat de weg dicht moet. Naar verwachting wordt alles eind juni weer opgeleverd.

Omleidingen

In het eerste weekend wordt de nieuwe toplaag gelegd op de Zuidbaan. De N470 is dan afgesloten tussen de Voorhofdreef en het Kruithuisplein. Je kunt hier nog wel naartoe met omleidingen via de Schoemakerstraat, de Prinses Beatrixlaan of de A4. De werkzaamheden in het tweede weekend vinden plaats op de Noordbaan. Dan is de weg in tegengestelde richting afgesloten. Je bereikt Delft dan via de A4 bij Den Haag of als je doorrijdt op de A13 richting Rotterdam.

Ook als je op deze route normaal met de bus neemt, is het slim om van tevoren te kijken of je extra tijd kwijt bent. De lijnbussen rijden namelijk ook via een omleidingsroute. De bedrijven aan de Schieweg blijven gewoon bereikbaar, hoewel je wel wat kleine omwegen zult moeten nemen. Natuurlijk kun je via de Schieweg vanuit Delft nog altijd naar de bedrijven toe.

Duurzaam

De nodige werkzaamheden komen samen met een paar milieubewuste innovaties. Zo zal het nieuwe asfalt de weerstand van de banden op de weg verlagen, waardoor je minder brandstof verbruikt. Ook komt er een geluidsmuur die energie opwekt met zonnepanelen en kleine windmolens. De wegvernieuwing betekent hierdoor dat er meer CO2 wordt gecompenseerd dan dat er vrijkomt. Hiermee wil de Provincie Zuid-Holland de N470 de meest duurzame weg van Nederland maken.

Lees meer:

Kruithuisweg werkzaamheden

Deze werkzaamheden aan de Kruithuisweg staan nog op de planning

Het afgelopen jaar moesten we af en toe omrijden door de werkzaamheden aan de Kruithuisweg. Inmiddel...

Treinreizigers opgelet: Er rijden volgend weekend geen treinen van en naar Delft

Van vrijdagochtend 8 mei tot en met zondagavond 10 mei rijden er geen treinen maar bussen tussen Sch...
Dik & Schil

Stijn, Luc en Branco maakten dé nieuwste likeur van Delft: ‘Waar zijn we aan begonnen, dachten we’

Nieuw op de markt is het drankmerk Dik & Schil. De masterminds achter deze onderneming zijn Stijn (2...
karaoke

Dit kun je doen in het weekend van 1 t/m 3 mei

Na een week thuiswerken is het weer tijd voor een welverdiend weekend. Heb je nog geen plannen? Gelu...

Delftse aanbiedingen: gratis badlakens en puzzels voor een prikkie

Je kunt natuurlijk zelf alle reclamefolders doorspitten, social media afstruinen en de hele stad doo...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.