Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze datum gaat het stuk Kanaalweg onder de Sebastiaansbrug weer open

Door Iris Olsthoorn 16 juni 2020

Sinds afgelopen vrijdag kunnen fietsers, voetgangers en vierwielers weer over de Sebastiaansbrug. Er komt daarmee een eind aan een heleboel omrijden. Wie er nog wel even moeten omrijden en -lopen, zijn de vele fietsers en voetgangers die normaal gebruik maakten van de onderdoorgang op de Kanaalweg. Dit pad gaat pas op 1 augustus open.

“De reden waarom we de Kanaalweg nog zes weken dicht moeten houden, is dat de aannemer nog allerlei restwerkzaamheden moet uitvoeren”, vertelt gemeentewoordvoerder Jan. “Het bouwterrein op de Kanaalweg blijft daarom langer in gebruik en is vanwege de veiligheid niet publiek toegankelijk.” Nog even wachten dus. De omleiding via de voet van de brug blijft voorlopig nog van toepassing.

Met de trap

Als voetganger kun je trouwens wel gebruik maken van de trap aan de zuidoostzijde van de brug (tegenover het nieuwe Vakwerkhuis). Onderaan de trap kun je dan alleen links afslaan richting de Hambrug. Op die manier kun je dus wel makkelijk vanaf de brug naar de zuidkant van de Kanaalweg, en andersom, lopen.

Het voet- en fietspad aan de andere kant van het water (Gashouderpad-Nieuwelaan) is trouwens wel al open.

Meer over de Sebastiaansbrug

Deze buslijnen rijden vanaf nu weer over de Sebastiaansbrug

Je hebt het ongetwijfeld meegekregen: de Sebastiaansbrug is sinds afgelopen vrijdag open voor het me...

Naast de Sebastiaansbrug is een prachtig café (met groene terrastuin) geopend

Fotoserie: de nieuwe Sebastiaansbrug is klaar en wij namen een kijkje

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.