Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Omleidingen spoorzone Delft: de handigste (sluip)routes

Door Ilse Zoutewelle 6 juni 2016

Heb je gierende haast omdat je trein bijna vertrekt, blijkt dat er wéér een weg is omgelegd/afgesloten/veranderd. Wij hebben even voor je uitgetekend wat op dit moment de snelste routes zijn naar het station, inclusief sluiproutes.

Westlandseweg

Je had zeer waarschijnlijk al door dat een van de belangrijkste wegen die naar het station leidt, de Westlandsweg, is afgesloten. De handigste weg ter plekke is rechtsaf bij de Papsouwselaan, de Industriestraat in en dan het Locomotiefpad op. Let wel even op: dit zijn vrij drukke wegen met een aantal onoverzichtelijke bochten. Hou dus goed je ogen open.

Deze omleiding ziet er zo uit:

Sluiproute

Wil je deze situatie mijden en kom je vanuit Buitenhof, Voorhof of Tanthof? Dan is het soms handiger om via de Hoven Passage te fietsen of over de Prinses Beatrixlaan en Buitenwatersloot te gaan. Scheelt ook stoplichten.

Let op!

De Westlandseweg is nog tot 30 september afgesloten, maar de omleiding verandert iedere paar weken omdat de werkzaamheden zich verplaatsen.

Westvest

Na de Westlandseweg staat al snel de volgende hindernis op je te wachten: je kunt namelijk niet via de Westvest op het station komen. Hoe moet je dan? De handigste weg ter plekke is om op de Zuidwal nog een eindje door te fietsen en dan linksaf te gaan bij de Lange Geer. Vervolgens steek je over naar rechts bij de brug richting de Breestraat tot je bij de Oude Delft bent. Daar ga je rechts en fiets je door tot de Binnenwatersloot en vervolgens maak je gebruik van de nieuwe brug en fietspad richting het station.

Dit ziet er zo uit:

Sluiproute

De onofficiële manier is om vanaf de Breestraat door de Barbarasteeg richting het station te gaan. Wel even uitkijken voor voetgangers en andere fietsers: het is een smal steegje.

Het slimste is natuurlijk deze situatie te vermijden. Dit kan je bijvoorbeeld doen door over de Buitenwatersloot te gaan, of als je van de andere kant van de stad komt, een rustig steegje in de binnenstad te pakken.

De omleiding duurt waarschijnlijk nog tot 15 juli 2016, er zal in de tussentijd (gelukkig) niks veranderen.

Openbaar vervoer

Denk je nu: ik ga wel met de tram? Think again, want vanaf zaterdag 11 juni stopt tram 1 niet meer op de Krakeelpolderweg. Dit betekent dat je vanaf de halte ’s Gravenmade in Rijswijk de bus moet pakken als je richting het station wilt.

Auto

Ook met de auto blijft het opletten. Je kunt wel over de Westlandseweg blijven rijden, maar er wordt (zoals je misschien al door had) elke keer een andere route uitgezet. Kwestie van goed sturen en opletten.

Heb jij nog een slimmere manier om de werkzaamheden te omzeilen? Laat het ons weten!

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.