De Kruithuisweg wordt vernieuwd en dat duurt meer dan een jaar

Door Iris Olsthoorn 17 september 2018

Ai, de zoveelste reeks van wegafsluitingen staat ons te wachten. Dit keer wordt de N470 (hier bekend als de Kruithuisweg) aangepakt. En ja mensen, dat gaat in totaal twee jaar duren. Twee jaar.

De N470 is een lange weg die vanaf de A4-afslag Delft helemaal naar de A12 bij Zoetermeer loopt. Het stuk in Delft staat bekend als de Kruithuisweg. Deze weg staat ‘ingrijpende herstelwerkzaamheden’ te wachten. De volledige weg wordt opgeknapt en de doorstroming is straks stukken beter. Over twee weken beginnen de eerste wegwerkers aan de N470 in Zoetermeer.

Dit gaat er in Delft allemaal gebeuren

De werkzaamheden aan de weg duren tot augustus 2020. Begin 2019 is het deel in Delft aan de beurt, de weg wordt dan in zes fases aangepakt. Er gaat veel veranderen: zo wordt de snelheid tussen de Voorhofdreef en de A13 verlaagd naar 80 kilometer per uur (in plaats van 100), de invoegstrook van de Schieweg en de uitvoegstrook van de Schoemakerstraat worden samengevoegd, en de kruising bij de Voorhofdreef krijgt een extra rijstrook. Op het Kruithuisplein wordt het aantal rijstroken richting Delft Noord uitgebreid van twee naar drie. Je lees het al: dat wordt een behoorlijk potje omrijden!

Tekst loopt verder onder de afbeelding.

Trajectdeel 1 t/m 6 en 10 zijn in 2019 aan de beurt. Foto: Provincie Zuid-Holland

Bijzondere weg

De nieuwe N470 wordt niet zomaar een autoweg, de bedoeling is dat de vernieuwde N470 de meest duurzame autoweg van Nederland wordt. Hoe ze dat doen?  ‘De weg krijgt een nieuwe geluidsmuur die energie opwekt met zonnepanelen en kleine windmolens en komen er slimme verkeerslichten die zorgen voor een betere doorstroming. Het nieuwe asfalt zal de weerstand van de banden op de weg verlagen, waardoor je minder brandstof verbruikt’, is te lezen op de site van Provincie Zuid-Holland. 

Enfin, het is dus éven afzien, maar dan hebben we wel een snellere en duurzame weg.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.