Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een nieuwe dienstregeling van de NS: Dit zijn de gevolgen voor Delft

Door Iris Olsthoorn 11 december 2016

Zondag past de NS zijn dienstregeling aan en dat heeft behoorlijk wat gevolgen voor treinreizend Nederland. Omdat alle nieuwe trajecten en vertrektijden nogal verwarrend kunnen zijn, hebben wij voor je uitgezocht wat de belangrijkste gevolgen zijn voor de Delftse treinreiziger. 

Langer in de trein naar grote steden

Als je naar bestemmingen in de buurt reist, ben je door de nieuwe dienstregeling een beetje langer onderweg. De intercity naar Amsterdam Centraal doet er voortaan 4 minuten langer over, die naar Rotterdam 1 minuut langer en ook naar Den Haag HS zit je een paar minuutjes langer in de trein. Dat zijn toch weer minuten die je op je maandagmorgen goed voor andere dingen had kunnen gebruiken.

Meer treinen tussen Den Haag en Leiden

Tussen Leiden en Delft wordt het iets makkelijker reizen omdat daar tussen Den Haag en Leiden meer treinen ingezet worden. Mocht je verder weg willen of moeten, dan zijn de meeste zuidelijke bestemmingen door de nieuwe dienstregeling iets minder goed bereikbaar door een paar geschrapte treinen en langer stilstaan.

Andere vertrektijden

De meeste treinen vertrekken een paar minuten eerder of later door de nieuwe regeling. Dus het is handig om je vaste treintraject te checken. Zo voorkom je dat jij maandag met je slaperige hoofd je trein voor je neus weg ziet rijden.

Werkzaamheden

Als je de komende tijd de trein pakt moet je sowieso even opletten, want er rijden minder treinen. De NS en Pro Rail zijn volop bezig met werkzaamheden die van invloed zijn op het treinverkeer rond Delft. Plan je reis voordat je de deur uit gaat en kijk ook gelijk even hoe het voor jou zit met de nieuwe dienstregelingen.

Meer over

Verkeer

adv.