Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let op: Weesbrug vanaf maandag 3 maanden dicht

Door Ilse Zoutewelle 3 januari 2017

Geniet er maar van, dat je nu nog vanuit de Barbarasteeg zó door kunt lopen en fietsen naar de Breestraat. Want vanaf 9 januari tot 31 maart is de Weesbrug afgesloten voor een grote renovatie.

De Weesbrug is gebouwd in 1573 en daarmee een van de oudste bruggen van Delft. Hij is langzaam aan het afbrokkelen, dus daar moet iets aan gebeuren. ‘Niet perse uit oogpunt van veiligheid, maar omdat de burg er zo langzamerhand niet meer uitziet. Groot onderhoud is nodig’, zegt gemeentelijk projectleider Lidwine van Elteren op de site van gemeente Delft. Dat onderhoud was eigenlijk al een jaar of twee geleden nodig, maar was niet uitgevoerd omdat de gemeente drastisch moest bezuinigen. Nu er weer wat geld is, kan er weer het een en ander worden opgeknapt. Denk maar aan de Barbarasteeg, een paar maanden terug.

Omrijden

De renovatie gaat dus 3 maanden duren: dat is best lang voor een brug die zo vaak gebruikt wordt. Met het omrijden valt het gelukkig best mee. Er komt een noodbrug voor fietsers en voetgangers. Automobilisten zullen wel een eindje om moeten. Zij kunnen het best omrijden via de Peperstraat.

Mini tentoonstelling

Wie erg gehecht is aan het zicht op de brug, heeft trouwens pech. Tijdens de renovatie wordt de Weesbrug afgesloten en ingepakt om hem tijdens werkzaamheden te beschermen tegen weersinvloeden. Wel komt er naast de brug een minitentoonstelling waarin we kunnen zien hoe het onderhoud verloopt en hoe hij er na de renovatie uit gaat zien.

 

Meer over

Verkeer

adv.