Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let op: Harnaschpolder straks niet meer bereikbaar via Kristalweg

Door Ilse Zoutewelle 4 november 2016

Wie regelmatig vanuit de Harnaschpolder richting de Kristalweg of andersom rijdt, moet even opletten. Vanaf 16 november krijg je een boete als je ter hoogte van de Dijkhoornseweg oversteekt naar de Kristalweg.

De gemeente stelt deze ‘verkeersknip’ in om te zorgen dat het doorgaand verkeer niet via de Harnaschpolder naar Den Hoorn, de Prinses Beatrixlaan of de A4 gaat. Iedereen die woont of werkt in de wijk en over deze weg moet, moet vanaf 16 november een ontheffing hebben om over deze weg te rijden. Langzaam verkeer en hulpdiensten mogen nog wel over de verkeersknip rijden.

Eerst waarschuwing, straks boete

Camera’s zullen controleren wie er allemaal door de verkeersknip rijdt. Zonder ontheffing krijg je de eerste paar weken een waarschuwing. Daarna wordt dat een boete. Op die manier krijg je nog even de tijd om te wennen aan het nieuwe systeem. De mensen die geen ontheffing hebben en toch naar de Harnaschpolder moeten, kunnen via een andere weg de wijk bereiken. Dit kan bijvoorbeeld via de Woudseweg en de Harnaschdreef.

Woon of werk je in de Harnaschpolder? Vraag dan nu alvast je ontheffing aan: met een ontheffing kan je twee kentekens registreren.

Meer over

Verkeer

adv.