Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let op: Kruithuisplein en afslag 10 van de A13 zijn dit weekend dicht

Door Iris Olsthoorn 14 november 2019

We beginnen er ondertussen wel aan gewend te raken, die werkzaamheden aan de N470. Toch blijft het handig om te weten wanneer de weg helemaal dicht is, zodat je van te voren een omweg kunt plannen. Ook dit weekend is het weer even extra opletten geblazen. Vanaf vrijdagavond 15 november tot en met maandagochtend 18 november is de noordelijke helft van het Kruithuisplein dicht. 

Het stuk vanaf Pijnacker richting Delft krijgt een nieuwe laag asfalt. Daarom is de N470 afgesloten vanaf kruispunt Ruyven in Delftgauw tot de kruising met de Schoemakerstraat in Delft. Je kunt dan niet vanaf de N470 de A13 oprijden richting Den Haag. Andersom kun je ook niet vanaf de A13 afslag 10 (Delft-Zuid) nemen als je vanaf richting Rijswijk komt. Om in Delft te komen, neem je een van de andere afslagen of rijd je via de A4 vanaf de A12 of A20. Pijnacker bereik je het beste via de N209/N471.

De afsluiting duurt van vrijdag 21.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur. Hieronder zie je in het rood de delen die afgesloten zijn.

Tekst loopt verder onder de afbeelding.

Afbeelding: Provincie Zuid-Holland

Dit gaat er gebeuren

Voor wie het even niet meer weet: de N470 wordt helemaal hersteld én er gaat veel veranderen. Zo wordt de snelheid tussen de Voorhofdreef en de A13 verlaagd naar 80 kilometer per uur (in plaats van 100), de invoegstrook van de Schieweg en de uitvoegstrook van de Schoemakerstraat worden samengevoegd, en de kruising bij de Voorhofdreef krijgt een extra rijstrook. Op het Kruithuisplein wordt het aantal rijstroken richting Delft Noord uitgebreid van twee naar drie. De weg moet begin 2020 opgeleverd worden.

Lees ook

Video: het brugdek van de Sebastiaansbrug werd geïnstalleerd en zo zag dat eruit

Afgelopen zaterdag stonden er veel mensen te kijken rond de Kanaalweg en het Gashouderpad: het brugd...
kruithuisweg

De Kruithuisweg wordt vernieuwd en dat duurt meer dan een jaar

Ai, de zoveelste reeks van wegafsluitingen staat ons te wachten. Dit keer wordt de N470 (hier bekend...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.