Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kruithuisweg/N470 op de schop: nieuwe planning voor afsluitingen is bekend

Door Iris Olsthoorn 7 oktober 2019

Er wordt al een tijd lang gewerkt aan de N470 (beter bekend als de Kruithuisweg). De afgelopen tijd was de weg al een aantal keer ’s nachts dicht. Inmiddels is ook de planning van half oktober tot en met eind oktober bekend. Er wordt gewerkt aan het stuk tussen de Prinses Beatrixlaan en de A13 én de rotonde bij Ruyven wordt vervangen voor een kruispunt. We zetten voor je op een rijtje wat je moet weten!

Werkzaamheden tussen de Pr. Beatrixlaan en A13

  • Op 7, 8 en 9 oktober is de zuidbaan van de N470 ’s nachts afgesloten tussen de Voorhofdreef en de A13. Vanuit de Voorhofdreef, Schieweg en Schoemakerstraat is het alleen mogelijk de N470 op te rijden richting de A4.
  • Op 10 en 11 oktober is de zuidbaan tussen de Prinses Beatrixlaan en de A13 ’s nachts afgesloten, tijdens deze afsluiting is ook de kruispunt met de Voorhofdreef afgesloten. Om de wijk Tanthof-oost in en uit te rijden moet je via de aangegeven omleidingsroute via de Forensenweg en het Marcellus Emantspad.
  • Op 14 en 15 oktober is de noordbaan ’s nachts afgesloten tussen de A13 en de Prinses Beatrixlaan. Het kruispunt met de Voorhofdreef is dan afgesloten. Vanaf Tanthofdreef, Schieweg en Schoemakerstraat is het wel mogelijk om de N470 op te rijden richting de A13.
  • Van 16 tot en met 18 oktober is de noordbaan van de N470 afgesloten tussen de A13 en Voorhofdreef, het kruispunt Voorhofdreef blijft dan open. Vanaf de Schieweg en de Schoemakerstraat is het alleen mogelijk de N470 op te rijden richting de A13.

Dat is dus een flinke lijst aan werkzaamheden. Bij werkzaamheden ’s nachts is de weg tussen 20.00 en 06.00 uur dicht. Ook na 18 oktober zijn de werkzaamheden nog niet klaar. In november staan de volgende fases van de grote operatie gepland.

Werkzaamheden rondom Ruyven

  • Van 14 oktober tot en met 18 oktober en van 21 oktober tot en met 24 oktober wordt er ’s nachts gewerkt aan het nieuwe kruispunt.  Vanaf het Tolhekplein is het alleen mogelijk om rechtdoor te rijden. De afslag om de woonwijk Emerald te bereiken is dan afgesloten.
  • In de weekenden van 25 oktober (20.00 uur) tot en met 28 oktober (06.00 uur) én van 1 november(20.00 uur) tot en met 4 november (06.00 uur) is de weg tussen de rotonde Komkommerweg tot het Kruithuisplein helemaal dicht, ook overdag. Om naar Delfgauw/Emerald te komen, kun je het beste over de Delftsestraatweg en Delfgauwseweg rijden. Richting Zoetermeer pak je de A13 en de A12.
  • Vanaf 28 oktober tot en met 31 oktober kun je overdag vanuit Pijnacker richting Delft alleen rechtdoor rijden of rechts afslaan richting Emerald. Vanuit Delft richting Pijnacker kun je alleen rechtdoor rijden, of afslaan naar Bedrijventerrein Ruyven. Dit geldt tussen 06.00 en 20.00 uur. Zie afbeelding hieronder voor uitleg!
  • Van 28 tot en met 31 oktober kun je ’s nachts alleen rechtdoor rijden tussen Delft en Pijnacker. Vanuit Emerald kun je dan wel rechtsaf (richting Delft) de N470 op rijden.
Afbeelding: Boskalis. Dit is de situatie van 28 tot en met 31 oktober (overdag)

Dit gaat er gebeuren

Voor wie het even niet meer weet: de N470 wordt helemaal hersteld én er gaat veel veranderen. Zo wordt de snelheid tussen de Voorhofdreef en de A13 verlaagd naar 80 kilometer per uur (in plaats van 100), de invoegstrook van de Schieweg en de uitvoegstrook van de Schoemakerstraat worden samengevoegd, en de kruising bij de Voorhofdreef krijgt een extra rijstrook. Op het Kruithuisplein wordt het aantal rijstroken richting Delft Noord uitgebreid van twee naar drie. De weg moet begin 2020 opgeleverd worden.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.