Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit wil je weten over de werkzaamheden aan de Kruithuisweg (N470)

Door Iris Olsthoorn 24 april 2019

We wisten al een tijdje dat de N470 (de Kruithuisweg) helemaal vernieuwd wordt. De afgelopen tijd waren er vooral voorbereidende klusjes en werd er gewerkt aan de weg buiten Delft. Maar binnenkort moeten we er toch echt aan geloven: op 29 april beginnen de werkzaamheden tussen Ruiven en Pijnacker. 

De N470 is een lange weg die vanaf de A4-afslag Delft helemaal naar de A12 bij Zoetermeer loopt. Het stuk in Delft staat bekend als de Kruithuisweg. Deze weg staat ‘ingrijpende herstelwerkzaamheden’ te wachten. Een tijd geleden zijn wegwerkers begonnen aan het stuk in Zoetermeer. Nu komen de werkzaamheden langzaam maar zeker richting Delft.

Afsluitingen

Van 29 april tot en met 7 juni wordt er gewerkt aan het stuk N470 tussen de rotonde bij Ruiven en de rotonde op het Tolhekplein in Pijnacker. Eerst wordt er gewerkt aan de rijbanen die richting Pijnacker lopen. Van 29 april tot en met 21 mei wordt er ’s nachts tussen 20.00 en 06.00 uur gewerkt. De weg krijgt onder meer een nieuwe laag asfalt.

Van 22 mei tot en met 7 juni is het de beurt aan de weg richting Delft. Ook dit wordt een nachtelijk karwei voor de wegwerkers: van 20.00 tot 06.00 uur is de weg in deze richting afgesloten.

Tekst loopt door onder de foto. 

Op 29 april beginnen de werkzaamheden aan trajectdeel 6. Foto: Provincie Zuid-Holland.

Dit wordt er straks anders

Nadat het stuk bij Ruiven is aangepakt, krijgt ook het deel N470 dat dwars door Delft loopt een metamorfose. Al deze trajectdelen staan gepland voor de zomer en het najaar van 2019. Er gaat veel veranderen: zo wordt de snelheid tussen de Voorhofdreef en de A13 verlaagd naar 80 kilometer per uur (in plaats van 100), de invoegstrook van de Schieweg en de uitvoegstrook van de Schoemakerstraat worden samengevoegd, en de kruising bij de Voorhofdreef krijgt een extra rijstrook. Op het Kruithuisplein wordt het aantal rijstroken richting Delft Noord uitgebreid van twee naar drie. Ook tijdens deze trajectdelen belooft de provincie de weg zo veel mogelijk alleen ’s nachts af te sluiten. De weg moet begin 2020 opgeleverd worden.

Bijzondere weg

De nieuwe N470 wordt niet zomaar een autoweg, de bedoeling is dat de vernieuwde N470 de meest duurzame autoweg van Nederland wordt. Hoe ze dat doen?  ‘De weg krijgt een nieuwe geluidsmuur die energie opwekt met zonnepanelen en kleine windmolens. Ook komen er er slimme verkeerslichten die zorgen voor een betere doorstroming. Het nieuwe asfalt zal de weerstand van de banden op de weg verlagen, waardoor je minder brandstof verbruikt’, is te lezen op de site van Provincie Zuid-Holland. 

Enfin, het is dus éven afzien, maar dan hebben we wel een snellere en duurzame weg.

Lees ook

Sebastiaansbrug ontwerp

Sebastiaansbrug en Kruithuisweg tegelijk op de schop: zo zit het met omrijdroutes

Toen bekend werd dat we een jaar lang om moesten rijden vanwege de aanleg van nieuwe Sebastiaansbrug...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.