Je gaat straks meer betalen voor het OV in Delft

Door Iris Olsthoorn 4 december 2018

Reizen met het openbaar vervoer wordt volgend jaar duurder in Delft en de omliggende gemeenten. De Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH) gaat de tarieven voor metro, tram en bus verhogen. 

Als je in Delft een los kaartje koopt, is die per januari geen € 3,50 meer, maar €4,-. Ook het opstaptarief in het openbaar vervoer gaat omhoog (van 90 naar 96 cent). Voor RET gaat de kilometerprijs omhoog van 13,9 naar 14,7 cent. Reizigers van HTM en Connexxion betalen straks 16,6 cent, in plaats van 15,7 cent.

Wat dat betekent? Dat je bijvoorbeeld met de tram van het Abtswoudsepark in Tanthof naar Station Delft reist voor €1.74. Dat kost op dit moment nog €1.63. Een kleine stijging per rit, maar als je vaak reist, tikt het wel aan.

BTW

De prijsstijgingen worden deels veroorzaakt door landelijk beleid. De rijksoverheid heeft de btw op openbaar vervoer verhoogd van 6 naar 9 procent en die stijging wordt in de nieuwe ov-prijzen verwerkt. De RET vreest dat het hogere btw-tarief ook gevolgen heeft voor houders van lopende jaarabonnementen, waarvan een deel van de betaaltermijnen in 2019 valt.

Lees ook

tram 19

OV-reizigers opgelet! Nieuwe dienstregeling vanaf volgende week

Wie vaak met dezelfde bus, tram of trein reist, moet volgende week even opletten. Vanaf 9 december g...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.