Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Irritante bewegende paaltjes verdwijnen uit binnenstad

Door Redactie indebuurt 14 april 2016

De irritante paaltjes die er voor moeten zorgen dat niet Jan en Alleman de binnenstad in rijdt, verdwijnen. Er voor in de plaats komt een soort Big Brother-systeem, je kenteken wordt geregistreerd. Dat roept vragen op!

Waarom verdwijnen de paaltjes, officiele naam: pollers?

Omdat ze best gevaarlijk zijn gebleken. Ondernemer Ditte Mostert-Bok vertelde eerder al dat ze menig auto gelanceerd heeft zien worden door de bewegende paaltjes in het wegdek die het verkeer tegen moeten houden. Ze vindt het sneu en ongastvrij. De gemeente laat ook weten dat de techniek verouderd is.

Dus nu kan iedereen weer overal rijden?

Nee, het autoluwe gebied blijft hetzelfde. Mensen die de binnenstad inrijden worden gecontroleerd op hun kenteken. Gemeente Delft ziet alleen voordelen: “De inzet van camera’s met kentekenregistratie is gebruikersvriendelijker, geen aanrijdschades meer, minder oponthoud, goedkoper én gastvrijer.”

Autoluw gebied
Het autoluwe gebied in het rood.
Maar dan weet de gemeente waar ik uit hang?

De gemeente zegt dat het kenteken alleen gebruikt wordt om te checken of je in de binnenstad mag zijn. De informatie wordt versleuteld opgeslagen. De gegevens worden na 48 uur verwijderd.

Wat gebeurt er als ik per ongeluk toch het autoluwe gebied in rij?

Dan krijg je omdat deze situatie nieuw is eerst nog een waarschuwingsbrief, maar na een tijdje kun je toch echt een boete op de mat verwachten. Wie alleen af en toe in de stad moet zijn om iets te laden of te lossen moet ook ontheffing aanvragen. Dat kan hier.

Meer over

Verkeer

adv.