Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oei! In Delft stonden treinen gemiddeld 3 uur stil bij een storing

Door Ilse Zoutewelle 12 januari 2017

Als je vaak met de trein reist, weet je dat de NS niet altijd op tijd is (zoals donderdagmiddag…). Maar in 2016 was het wel heel bar: we stonden in Delft afgelopen jaar gemiddeld ruim 3 uur (!) te wachten tot de treinstoring verholpen was.

De gemiddelde storingstijd voor station Delft was vorig jaar 181 minuten. Die voor Delft Zuid ligt met 187 minuten zelfs nog iets hoger. Deze wachttijden zijn fors hoger dan in 2015. In dat jaar was de gemiddelde vertragingstijd op beide stations iets meer dan 2 uur.

Is het dan alleen maar kommer en kwel? Gelukkig niet, het goede nieuws is namelijk dat het aantal keren dat er een verstoring in Delft was, wel is afgenomen. Station Delft telde vorig jaar ‘slechts’ 67 storingen, terwijl dat er in 2015 nog 112 waren. Op Delft Zuid waren dat er respectievelijk 63 en 104.

Treinstoringen in Nederland

In het hele land waren er in 2016 3024 verstoringen op Nederlandse stations. Dat zijn er iets meer dan het jaar ervoor – toen waren het er 2941.

Extreem lange storingen zorgen ervoor dat de duur van een gemiddelde storing flink toeneemt. De storingscijfers komen van rijdendetreinen.nl via LocalFocus.

Meer over

Verkeer

adv.