Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Iedereen rijdt te hard op de A4 bij Delft en dit is waarom

Door Iris Olsthoorn 9 september 2019

Als je wel eens op de A4 bij Schipluiden rijdt, is het je geheid opgevallen: mensen rijden hard. En dan bedoelen we ook écht hard. De politie meet er geregeld snelheden van 150 kilometer per uur. Laatst is zelfs iemand aangehouden die met 234(!) k/m per uur uit de tunnel kwam sjezen. Het AD zocht uit waarom hard rijden op dit stukje zo aantrekkelijk is.

Op de A4, op stuk net voorbij de Ketheltunnel bij Schipluiden en Den Hoorn heeft de politie zijn handen vol aan hardrijders. Het AD zet in dit artikel op een rijtje hoeveel snelheidsmaniakken de afgelopen tijd te hard reden en welke boetes en strafmaatregelen zij opgelegd kregen.

Primitieve driften

Misschien heb jij je op dit bewuste stukje weg ook wel eens het gaspedaal iets te hard ingedrukt. Hoe komt dat? Het AD vroeg het aan verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen.  Hij gaf een verrassend antwoord: “De auto geeft ons een onbeperkt gevoel van vrijheid. Daarmee kunnen we gaan en staan waar we willen, op de tijd die we willen. Een machine waar we volledig de controle over kunnen hebben. We identificeren ons heel sterk met de auto. Ons ego, althans dat van een grote groep, smelt er mee samen. Let maar op: Je zegt ‘ik sta daar geparkeerd’. Nee: jouw auto staat daar. En het is niet de auto die zo hard kan, jíj kan zo hard, zeg je. Dat geeft een enorm gevoel van macht en daar zijn we toch allemaal gevoelig voor.”

Aha – het voelt dus gewoon lekker om zo hard te crossen. Maar het is ook gevaarlijk voor jezelf én anderen, dus doe toch maar niet. Volgens experts zijn er nog twee andere redenen waardoor we juist op dit stukje snelweg te hard rijden. Die lees je in dit artikel van AD Delft. 

Lees ook

ov staking

Delftse mysteries: waarom hebben de bussen en trams in Delft ‘onlogische’ lijnnummers?

Nummer 32, 69 en 53 zijn enkele voorbeelden van lijnnummers van bussen in Delft. Zo op het eerste ge...
reinier de graafweg

Reinier de Graafweg vanaf maandag op de schop: dit merk je ervan

We roepen het al heel lang, maar vanaf maandag 2 september beginnen de werkzaamheden aan de Reinier ...
reinier de graaf gasthuis ziekenhuis bezoektijden

Let op: de parkeergarage bij het Reinier de Graaf gaat deels dicht

We hopen het natuurlijk niet, maar als je binnenkort naar het ziekenhuis moet, is het goed om te wet...

adv.