Hoezee! Het kruispunt op de Westlandseweg is weer open

Door Iris Olsthoorn 15 oktober 2018

Het was de afgelopen tijd flink afzien voor iedereen die Delft in en uit wilde via de Westlandseweg. Omdat dit belangrijke kruispunt een nieuw wegdek nodig had, was er om de haverklap een nieuwe omleiding. 

Vanaf begin september waren stukken van het kruispunt op de Westlandseweg afgesloten. Het begon met een stuk tussen de Prinses Beatrixlaan en de kruising Reinier de Graafweg, vervolgens waren de rijbanen midden op het kruispunt dicht en afgelopen week was de oostkant van het kruispunt aan de beurt. Veel Delftenaren klaagden over de afsluitingen en wij begrepen best waarom. Het was telkens weer een verrassing welke afslagen er dicht of open waren.

Auto’s en fietsers

Gelukkig is het kruispunt weer voorzien van een strak, glimmend laagje asfalt. Sinds afgelopen weekend kunnen automobilisten weer zonder zorgen tussen de Buitenhofdreef en Papsouwselaan karren. Ook fietsers kunnen hun gang weer gaan op en rondom deze kruising. Zij moeten vanaf nu een stukje verderop wel een mini-beetje omfietsen: de Ireneboulevard is deels afgesloten. 

Meer over

Verkeer

adv.