Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het oude pand van Piet Vonk wordt omgebouwd tot fietsenstalling

Door Iris Olsthoorn 6 december 2019

Je fiets parkeren in de binnenstad van Delft is vaak nogal een uitdaging. De fietsenrekken, -nietjes en -vakken puilen uit. Daarom zoekt de gemeente al een tijdje naar verschillende oplossingen, zoals het ombouwen van panden tot overdekte fietsenstalling. Het eerste pand daarvoor is gevonden: binnenkort kun je je fiets stallen in een deel van het oude Piet Vonk-pand.

In de zomer van 2018 sloot de fietsenmaker zijn grote zaak aan de Voldersgracht. In april 2019 kwam er in het linkerdeel van het pand cadeauwinkel WAAR en in september van dit jaar opende Piet aan de achterkant van de zaak (aan de Vlouw) zijn eigen fietsenreparatieshop. Het rechterdeel van het pand staat tot op de dag van vandaag nog leeg. Maar niet lang meer, want de gemeente heeft besloten hier een inpandige fietsenstalling van de maken. Er is straks plek voor 100 fietsen. Het is de bedoeling dat deze stalling in het eerste kwartaal van 2020 open gaat.

Dit gebeurt er nog meer

Maar met 100 extra stallingsplekken zijn we er natuurlijk nog lang niet. Daarom plaatst de gemeente komend voorjaar ook nog ruim 400 extra fietsnietjes verspreid over de binnenstad. Verder zoekt de gemeente nog naar een plek voor een inpandige fietsenstalling in het westelijke deel van de binnenstad en onderzoeken ze of er parkeerplaatsen omgebouwd kunnen worden tot fietsparkeerplaatsen. Kortom; de zoektocht naar meer fietsenstallingen is nog lang niet voorbij. In ieder geval wordt de situatie in de binnenstad vanaf het voorjaar weer ietsje beter.

Lees ook

fietsenstalling delft

Balen: derde fietsenstalling bij het station gaat veel later open dan verwacht

De parkeerproblemen voor fietsers op Station Delft zijn voorlopig nog niet voorbij. De langverwachte...

Mikado met fietsen: megahoop Mobikes gespot op de Wijnhaven

We weten ondertussen wel dat Mobike fietsen soms op behoorlijk gekke plekken liggen, hangen en staan...
fietsenstalling struggles

5 x situaties die je herkent in de fietsenstalling (in gifjes)

Je fiets parkeren in de fietsenstalling is een crime, dat weet zo'n beetje iedere Delftenaar. Deze s...
fietsdepot

Dit gebeurt er met fietsen die door de gemeente worden weggehaald

Het is nooit een fijn gezicht als je zo'n gemeentekarretje ziet rijden met fietsen achterop. Daarmee...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.