Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Echt waar: de paal op de Pr. Beatrixlaan is niet langer de meest flitsende flitspaal van Delft

Door Iris Olsthoorn 10 juni 2020

Als echte Delftenaar weet je dat je moet oppassen voor dé beruchte flitspaal op de Prinses Beatrixlaan. Deze paal slingert ieder jaar flink wat mensen op de bon voor te hard rijden. De nieuwste flitspaal-cijfers zijn binnen en wat blijkt? De Pr. Beatrixlaan-paal staat niet langer op nummer één in Delft. Momenteel levert de paal aan de oostkant van de Kruithuisweg de meeste boetes op.

Het CJIB maakte onlangs de flitspaalcijfers bekend van de eerste vier maanden van 2020. In januari tot en met april heeft de flitspaal op de Prinses Beatrixlaan 6.001 boetes uitgedeeld. Dat is minder dan de helft van het aantal van vorig jaar. Toen werden er in diezelfde maanden maar liefst 13.282 boetes uitgedeeld.

Het is de afgelopen maanden natuurlijk een stuk rustiger geweest op de weg door de coronacrisis, dus dat zou de sterke daling (grotendeels) kunnen verklaren. In het hele land zijn er minder boetes uitgedeeld: zo’n 944.320 tegenover 2.729.233 in diezelfde periode een jaar eerder.

De oostpaal Kruithuisweg flitst nu het meest

Toch zijn de andere twee flitspalen in Delft, die op de Kruithuisweg, wél veel actiever geweest dan vorig jaar. In januari tot april 2019 flitste paal aan de westkant toen 1515 keer en die op de oostkant 1690 keer. In diezelfde periode in 2020 zien die cijfers er heel anders uit. De paal aan de westkant was goed voor 2.220 boetes. De oostpaal klikte maar liefst 7.537 (!) keer. Dat is ruim vier keer zoveel als vorig jaar. Hoe dat precies komt, is ons (nog) niet duidelijk. Er is wel het een en ander veranderd op de Kruithuisweg het afgelopen jaar – en ja, het is best even remmen als je van de A4 af komt – maar de toegestane snelheid is waar de flitspalen staan onveranderd.

Ondanks dat we het dus niet precies kunnen verklaren, is het in ieder geval handig om te weten. Zo kun jij hier de volgende keer extra goed opletten!

Lees ook

Chocolaterie - Gelaterie De Lelie

Dit wil je! We geven 5 x een ijsbollenkaart van De Lelie weg

Lekker een ijsje halen en in het zonnetje opeten met je vriend(in), partner of zus: hoe lekker zou h...

Nieuw in de Hoven: HEMA heeft nu een foodcorner met verse tosti’s, ijskoffie en meer

Goed nieuws voor hongerige bezoekers van de Hoven Passage! Sinds afgelopen zaterdag heeft HEMA een n...

Herken jij het nog? Zo zag het oude busstation eruit in 1985

Er is de afgelopen tijd gigantisch veel veranderd in de Spoorzone, maar de meeste Delftenaren zullen...

15 x dit herken je gegarandeerd als je op het Stanislascollege Westplantsoen hebt gezeten

Ging jij vroeger naar het Stanislascollege Westplantsoen? Dan denk je vast en zeker met heel veel pl...

Nieuwe trend gespot in Delft: botanisch stoepkrijten

Er is een nieuwe trend in Nederland: botanisch stoepkrijten. Op sommige straten en stoepen staan nam...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.