Het fietspad op de Ireneboulevard wordt een jaar lang omgelegd

Door Iris Olsthoorn 10 oktober 2018

We kunnen sinds een paar maanden ein-de-lijk aan beide kanten van de Ireneboulevard lekker doorkarren over splinternieuwe fietspaden. Maar niet voor lang meer: vanaf donderdag 11 oktober wordt de zuidkant van deze straat aangepakt. Daarom wordt het fiets- en voetpad voor een jaar lang omgelegd. 

Op ‘Veld 5’ (tussen ‘Jan, wat zit je haar mooi’ en de Nieuwe Gracht in) wordt hard gewerkt aan maar liefst drie van de nieuwste gebouwen in de Spoorzone. De afgelopen tijd waren ze bezig met de kelders, zoals je misschien gezien hebt. Maar nu het tijd is om de hoogte in te bouwen, wordt het té gevaarlijk voor fietsers op de Ireneboulevard, omdat het fietspad pal naast het bouwveld ligt.

Zo wordt dat opgelost

Daarom komt er het komende jaar een kleine omlegging van het fietspad en voetpad. Eén van de rijstroken voor auto’s aan deze kant wordt omgetoverd tot fiets- en voetpad. De zuidelijke autorijbaan moet het dan tijdelijk doen met één, in plaats van twee rijstroken. Het valt mee met de overlast, dus! Zo gaat de omlegging eruit zien:

Foto: Nieuw Delft

 

Meer over

Verkeer

adv.