Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Handig om te weten: deze weg is sinds kort een fietsstraat

Door Iris Olsthoorn 4 december 2019

Wie wel eens boodschappen doet bij PLUS Martin Panis weet: om de parkeerplaats af te komen, moest je letterlijk een blokje om. Sinds kort is het fietspad langs de parkeerplaats veranderd in een fietsstraat, en kun je met de auto veel makkelijker de Van Foreestweg op.

Rondom de Van Foreestweg wordt al een tijdje flink geklust. De PLUS wordt veel groter. Omdat het winkelblok daarbij vast komt te zitten aan de bestaande winkels ernaast, moesten ook de wegen rondom op de schop.

plus martin panis
Via de blauwe streep rij je naar de supermarkt toe, via de rode streep verlaat je de parkeerplaats weer.

Als automobilist moest je tot voor kort via de Van Kinschotstraat, achter de winkel langs rijden om op de parkeerplaats te komen. Maar omdat er op die doorgang straks ook winkel zit, kan dat niet meer. Het verkeer moet nu via de Van Schuijlenburgstraat en de Van Adrichemstraat naar de parkeerplaats. Als je van de parkeerplaats afkomt, kan je nu dus wel meteen de Van Foreestweg op.

Auto’s te gast

De Van Foreestweg is omgetoverd tot fietsstraat, zodat auto’s makkelijk de parkeerplaats kunnen verlaten én omdat het lekkerder fietst. Fietsers hoeven niet bang te zijn om van hun sokken gereden te worden, want in een fietsstraat zijn fietsers de baas en auto’s te gast. De fietsstraat wordt uiteindelijk helemaal doorgetrokken tot de Teding van Berkhoutlaan. Voor fietsers fijn, want zo’n spiksplinternieuwe asfaltlaag fietst een stuk lekkerder dan de hobbelstenen die er nu liggen. Van en naar Harnaschpolder fietsen wordt op het nieuwe fietspad weer ietsje comfortabeler.

Vergeten hoe de PLUS er straks uit komt te zien? Daarover schreven we eerder dit artikel:

De bouw is begonnen: PLUS aan de Van Foreestweg wordt véél groter

We wisten al een tijdje dat PLUS Martin Panis uit ging breiden, maar nu is het dan echt zo ver: deze...

 

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.