Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed om te weten: drie dagen lang geen treinen van en naar Delft

Door Iris Olsthoorn 19 november 2019

Reis je vaak met de trein, dan hebben we een nieuwtje voor je: van vrijdag 22 november tot en met zondag 24 november rijden er geen treinen van en naar Delft. Er zijn werkzaamheden aan het spoor bij Rijswijk gepland, waarvoor het spoor dicht moet.

Tussen Schiedam Centrum en Den Haag Centraal rijdt er op vrijdag, zaterdag en zondag niets. Wil je toch richting Rotterdam of Den Haag reizen, dan zul je met de stopbus moeten.

Alternatieven

De bus van de NS stopt op alle stations waar de trein normaal ook stopt. Vanaf Schiedam rijdt de bus bijvoorbeeld via Delft-Zuid naar Delft, naar Rijswijk, naar Den Haag HS en stopt vervolgens bij Den Haag Centraal. Andersom stopt de bus natuurlijk op diezelfde plekken. Volgens de NS ben je een kwartier tot een half uur langer onderweg dan normaal. Het is handig voor vertrek de reisplanner te checken om te zien hoe laat de bus vertrekt.

Moet je naar Den Haag, dan kun je vanuit Delft ook overwegen tramlijn 1 te nemen. Op vrijdag gaat er vanuit Delft ook een RET bus naar Rotterdam (lijn 40), maar daarmee ben je ook ongeveer drie kwartier onderweg. Op zaterdag en zondag rijdt deze bus niet.

Spoorverbreding

Het is nu dus even afzien, maar we krijgen er in de toekomst wel iets voor terug. Namelijk vier sporen op een groot deel van het traject tussen Den Haag en Rotterdam. Dat betekent dat er straks meer treinen kunnen rijden en dat je (vooral op Delft Zuid/Campus) dus veel minder lang op de volgende trein hoeft te wachten in Delft. Niet alleen in Rijswijk, maar ook bij Delft-Zuid wordt de komende periode hard gewerkt aan de verdubbeling van het spoor.

Hier lees je meer over veranderingen aan het spoor bij Delft:

De werkzaamheden aan het spoor bij Rijswijk beginnen binnenkort

Over een aantal jaar is het hele treintraject tussen Rotterdam en Den Haag viersporig. Daarvoor moet...

De spoorwegovergang verdwijnt en nog 3 grote veranderingen aan het spoor bij Delft

De spoortunnels en de Spoorzone mogen dan (grotendeels) klaar zijn, het klussen aan de treinbanen ro...

Vanaf december heeft station Delft Zuid een andere naam

Vanaf december dit jaar stap je in de TU-wijk niet meer op de trein op station Delft Zuid, maar op s...

Filmpje: zo ziet station Delft Zuid er na de verbouwing uit

Inmiddels weet zo'n beetje heel Delft wel dat station Delft Zuid binnenkort op de schop gaat en omge...

Meer over

Verkeer

adv.