File-alarm: het wordt dinsdagavond enorm druk op de wegen rondom Delft

Door Iris Olsthoorn 30 oktober 2018

Moet je vandaag (dinsdag 30 oktober) nog van je werk terug naar Delft? Of juist de stad uit? Dan doe je er goed aan om de spits zoveel mogelijk te mijden, want Rijkswaterstaat en de ANWB waarschuwen voor grote verkeersdrukte in heel Nederland.

We hebben al een flinke ochtendspits achter de rug. Misschien heb je wel het gevoel dat je pas net op kantoor bent aangekomen, of je kunt al weer bijna terug. Volgens Rijkswaterstaat ontstaan de eerste files namelijk al vroeg. Vanaf 15.00 uur worden de eerste vertragingen op de wegen rond Rotterdam en A4 bij Leiden verwacht.

Foto: ANWB

Regen + wintertijd = drukte

De drukte op de weg heeft volgens Rijkswaterstaat alles te maken met het slechte weer en de wintertijd. Deze week is voor het eerst dit najaar dat een groot deel van de avondspits in het donker verloopt en daar komt dus ook nog regen bij en aan de kust worden flinke windstoten verwacht. Een lastige opgave dus voor automobilisten, de kans op ongelukken is dan ook groter dan in de zomer.

En nu?

Houd dus rekening met extra reistijd en check voordat je weggaat de actuele verkeersinformatie. En als het even kan (bijvoorbeeld omdat je ook thuis kunt werken), vertrek dan zo vroeg mogelijk richting Delft!

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.