Fijn: Tram 1 rijdt vanaf woensdag weer door Delft

Door Iris Olsthoorn 11 oktober 2017

Het was de afgelopen week eventjes afzien voor degene die steevast met tram 1 door Delft reizen. Vanwege de aanleg van het nieuwe spoor, kon de tram niet meer door Delft rijden. Maar het wachten is voorbij: vanaf woensdagochtend rijdt tram 1 over zijn gloedjenieuwe trambaan. 

Zo’n beetje alles is of wordt nieuw in de Spoorzone, dus ook de trambaan moest eraan geloven. De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan een nieuw stuk spoor over de Phoenixstraat. Van 2 tot en met 10 oktober moesten de nieuwe stukken spoor die er lagen aan elkaar verbonden worden. In die tijd reed er een vervangende bus.

Halte paar meter verderop

Vanaf woensdagochtend rijdt tram 1 zijn gewone route weer. Op de Phoenixstraat rijdt de tram over een nieuwe trambaan richting halte Prinsenhof en halte Delft station. Er zijn geen nieuwe haltes bijgekomen. Eigenlijk heel makkelijk voor reizigers: er is maar één ding veranderd en dat is dat de halte Prinsenhof nu een paar meter verderop ligt.

Testritten

Hoewel de tram weer gaat rijden, moet de nieuwe trambaan nog een paar testen ondergaan. Dat gebeurt ’s nachts, zodat de reguliere tram gewoon kan rijden. Ze beginnen met deze testen in de nacht van 15 oktober en gaan er ongeveer zes nachten mee door. Zie je dus ineens een tram lang stil staan, gekke manoeuvres uithalen of spookrijden midden in de nacht? Geen paniek, hoort er allemaal bij.

Meer over

Nieuws Verkeer