Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fietsen door deze straat is straks makkelijker én veiliger

Door Iris Olsthoorn 20 mei 2019

Als je vaak vanaf de binnenstad van Delft naar de Hugo de Grootstraat fietst, erger je je geheid aan dat je niet de shortcut door Havenstraat mag nemen. Door eenrichtingsverkeer moet je daar een flink stuk omfietsen om legaal naar de Hugo de Grootstraat te komen. Maar daar komt binnenkort verandering in. 

Als je vanaf het Bolwerk de Hugo de Grootstraat in wilt, moet je zo’n 125 meter omfietsen. Niet dat dat veel gebeurt, want veel mensen gaan gewoon lekker tegen het verkeer in de Havenstraat in. Maar omdat die straat daar niet voor gemaakt is en er ook gewoon auto’s rijden, is dat best onveilig. Daarom worden er nu een 30 km/p.u. straat gemaakt van de Havenstraat én van het stukje van de Hugo de Grootstraat. Vanaf maandag 20 mei is de Havenstraat afgesloten vanwege werkzaamheden. Dat duurt tot de herfst van 2019. Daarna wordt de Hugo de Grootstraat aangepakt en is dat stuk een paar maanden dicht.

Dit gaat er veranderen

De Havenstraat wordt straks een fietsstraat met fietspaden in beiden richtingen. Auto’s mogen er nog wel komen, maar mogen niet harder van dertig kilometer per uur. Alle parkeerplekken langs de straat blijven bestaan. Het stukje Hugo de Grootstraat wordt daardoor waarschijnlijk rustiger. Dit stuk weg krijgt klinkers in plaats van asfalt en fietspaden in twee richtingen. Voor auto’s blijven beide straten eenrichtingswegen.

Tekst loopt verder onder de afbeelding

Bron: Gemeente Delft

Meer verkeersnieuws over Delft

Er worden binnenkort twee buslijnen geschrapt in Delft

Ga je vaak met de bus in Delft? Dan ga je vanaf augustus niet meer met Connexxion mee, maar met de b...
ov staking

Let op: HTM en NS gaan een hele dag staken

Hè balen! De vakbonden hebben een grote staking aangekondigd in het openbaar vervoer in de drie grot...

Meer over

Verkeer

adv.