Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er worden binnenkort twee buslijnen geschrapt in Delft

Door Iris Olsthoorn 20 mei 2019

Ga je vaak met de bus in Delft? Dan ga je vanaf augustus niet meer met Connexxion mee, maar met de bussen van EBS. Zij mogen de komende elf jaar het busvervoer in Delft regelen. EBS voert meteen wat veranderingen door: zo verdwijnen de buslijnen 33 (Westerkwartier) en 62 (Buitenhof).

Je hoeft niet bang te zijn dat je helemaal niet meer van A naar B komt zonder deze vaste lijnen. In plaats van een vaste dienstregeling gaat op deze routes de Delfthopper rijden. De Delfthopper rijdt alleen op aanvraag. Je kunt hem ‘oproepen’ door te bellen of via een app. De bus brengt je vervolgens van een halte naar een knooppunt. Hierdoor voorkomt EBS dat ze met een half lege bus door woonwijken rijden.

Niet iedereen blij

Niet iedereen is blij met het verdwijnen van buslijn 33 en 62, zo is te lezen in het AD. Wethouder Martina Huijsmans legt uit aan het AD waarom de Delfthopper er komt: “In de opdracht die EBS heeft gekregen, stond dat het serviceniveau gelijk moet blijven én dat het vervoer slimmer en vraaggerichter georganiseerd moet worden. Op lijnen in Delft waar weinig reizigers gebruik van maken, zet EBS daarom de Delfthopper in.”

“Het is misschien even wennen, maar het tijdstip van reizen is op maat en het aantal mogelijke bestemmingen dat rechtstreeks, zonder overstap, kan worden bereikt, wordt groter.” De wethouder belooft verder goed in de gaten te houden of alles goed gaat met de diensten van de Delfthopper.

Lees ook

Vanaf volgende zomer rijden er geen Connexxion-bussen meer door Delft

Over een jaartje moeten we het in Delft doen zonder de rood-witte bussen van busmaatschappij Connexx...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.