Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doorkarren maar: Delft krijgt stoplichten die met je meedenken

Door Iris Olsthoorn 18 juli 2017

Heb jij er ook altijd zo’n hekel aan dat als je nét stilstaat voor het stoplicht, hij weer op groen springt? Dat is op drie grote kruispunten in Delft straks verleden tijd, want daar zijn hele slimme stoplichten geïnstalleerd. 

Op de kruispunten van de Van Miereveltlaan-Maria Duystlaan, Vrijenbanselaan-Brasserskade en Vrijenbanselaan-Insulindeweg sta je straks misschien minder lang te wachten. De iVRI’s, zoals de slimme stoplichten heten, zorgen er niet voor dat je eerder groen licht krijgt. Maar het moet wel de verkeersdoorstroom verbeteren, schrijft het AD. Delft heeft hiermee de landelijke primeur.

Zo werkt het

Hoe dat dan precies in z’n werk gaat? De gemeente Delft heeft samen met Siemens software ontwikkeld die een automobilist precies vertelt over hoe lang het groen, oranje of rode licht gaat schijnen. Dat gaat via een app of de navigatie van je auto. Het is de bedoeling dat door aanpassing van het rijgedrag iedereen zo lekker door kan karren. Siemens testte de software het afgelopen jaar in Delft. Nu de die proefperiode is geslaagd, kan er worden uitgebreid. Het is dus nog even wachten voordat jijzelf kan profiteren van dit handige snufje techniek.

Meer over deze intelligente stoplichten lees je bij het AD. 

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.