Dit is waarom je nog niet van Delft naar de A4 kunt over de nieuwe weg

Door Ilse Zoutewelle 12 juli 2018

Wanneer je vanaf Delft richting de A4 rijdt, kom je ter hoogte van de Overgaagbrug een prachtige nieuwe weg tegen. Vanaf de A4 naar Delft kun je daar lekker overheen zoeven, maar de andere kant op kom je een ‘verboden hier in te rijden’ bord tegen. Dat is toch totáál onlogisch? We zochten uit hoe het zit.

We vragen het Gemeente Midden-Delfland, want het is hun grondgebied. Zij vertellen ons: “De gemeente Delft is bezig met de voorbereidingen om de Reinier de Graafweg opnieuw in te richten. Wanneer die af is, kan de aansluiting worden doorgetrokken en kunnen beide rijrichtingen open. Als we dat nu al doen, wordt het te druk op de Rijksstraatweg. Daarom hebben we ervoor gekozen om van de nieuwe weg een eenrichtingsweg te maken, zodat het verkeer zich verdeelt over de Rijksstraatweg en de Woudseweg in Den Hoorn.”

Minder druk in Den Hoorn

Dat geeft wat ongemak, maar: “Het zorgt er wel voor dat het in de dorpskern in elk geval iets minder druk is dan voorheen.” Het is wachten tot Gemeente Delft de nieuwe weg klaar heeft. “Dat duurt nog zo’n anderhalf jaar.” Tot die tijd moeten we dus nog maar even omrijden!

Benieuwd hoe het er straks allemaal uitziet? Lees dan dit artikel eens:

bethelpark

Metamorfose! Zo ziet de Reinier de Graafweg (en omgeving) er over een paar jaar uit

Door de bouw van het nieuwe ziekenhuis ziet het er op de Reinier de Graafweg al heel anders uit dan ...

Meer over

Verkeer

adv.