Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo zit het met de verkeerssituatie rondom de Mijnbouwstraat en Sebastiaansbrug

Door Iris Olsthoorn 23 juni 2020

De Sebastiaansbrug is nu ruim anderhalve week open. Meteen reageerden veel indebuurtlezers enthousiast en opgelucht dat het omrijden voorbij was. Alleen bleek er één opvallend probleem te zijn: het stuk Mijnbouwstraat ten westen van de brug. Want wie uit deze richting komt, kan niet meer zoals vroeger linksaf de brug op draaien. Ook kun je vanaf de Michiel de Ruyterweg niet meer linksaf de wijk in. Hoe zit dit nou precies?

Hiervoor kloppen we aan bij de gemeente. Dat je niet meer van de Michiel de Ruyterweg linkaf de Mijnbouwstraat (west) in kan rijden, is een gevolg van te weinig ruimte, weet gemeentewoordvoerder Jan ons te vertellen. “De keuze voor de huidige inrichting heeft te maken met de verkeersveiligheid”, zegt hij. “Er is in 2018 onderzoek naar gedaan. Door de komst van de trambaan is er op de Michiel de Ruyterweg minder ruimte voor autoverkeer.” Het gevolg hiervan is dat er geen plek meer was voor een voorsoorteervak linksaf de wijk in, weet hij. Bovendien zou zo’n bocht of een voorsoorteervak bij drukte voor verkeersophopingen zorgen. “Linksafslaand verkeer zou dan op de hoofdrijbaan naar de Sebastiaansbrug stil komen te staan om verkeer vanaf de Sebastiaansbrug voor te laten gaan. Gevolg is dat verkeer stil komt te staan op de trambaan. Dit is geen verkeersveilige situatie.”

Vanuit de Mijnbouwstraat

Dit is ook meteen de reden dat je niet meer vanuit het westelijke deel van de Mijnbouwstraat linksaf de brug op komt. “We konden geen linksafslaande beweging de wijk uitgaand maken, omdat er dan een fysieke mogelijkheid bestaat voor auto’s vanaf de Michiel de Ruyterweg om tóch linksaf te slaan richting Mijnbouwstraat.” Dat wil de gemeente voorkomen en dus is vanuit dit stuk Mijnbouwstraat de brug op geen optie meer. Hoe het nu dan wel moet? Volgens de gemeente kun je het beste via de Julianalaan of Cornelis Trompweg richting de Michiel de Ruyterweg (of andersom) rijden.

Best een beetje ingewikkeld dus, en als je gewend was hier altijd te rijden zal het wel flink wennen zijn. Hieronder zie je alle rijdroutes en afslaan-opties nog eens:

Lees ook

Op deze datum gaat het stuk Kanaalweg onder de Sebastiaansbrug weer open

Sinds afgelopen vrijdag kunnen fietsers, voetgangers en vierwielers weer over de Sebastiaansbrug. Er...

Deze buslijnen rijden vanaf nu weer over de Sebastiaansbrug

Je hebt het ongetwijfeld meegekregen: de Sebastiaansbrug is sinds afgelopen vrijdag open voor het me...

Naast de Sebastiaansbrug is een prachtig café (met groene terrastuin) geopend

Aan de voet van de Sebastiaansbrug, tussen de brug en het oude sterrenkunde gebouw in, staat het oud...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.