Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze buslijnen rijden vanaf nu weer over de Sebastiaansbrug

Door Iris Olsthoorn 15 juni 2020

Je hebt het ongetwijfeld meegekregen: de Sebastiaansbrug is sinds afgelopen vrijdag open voor het meeste verkeer. Vanaf nu rijden ook de bussen weer over de brug heen. EBS rijdt hier met buslijn 60, 62, 63, 69, 37 en 455. RET rijdt hier met lijn 40 en 174.

Bussen konden ruim anderhalf jaar niet hun normale route rijden en reden vanaf het station bijvoorbeeld niet verder dan halte Zuidpoort. Sommige bussen reden helemaal om: zo ging er bijvoorbeeld een bus over de Kruithuisweg richting de TU. Nu de brug weer open is voor verkeer, kunnen de bussen hun oude routes weer gaan rijden.

Alle bussen rijden van en naar station Delft. Bus 40, 69 en 174 rijden door de TU wijk heen. Bus 455 gaat langs de TU Aula en Schoemakerstraat richting Pijnacker-Nootdorp. Naar Rotterdam Airport rijdt bus 37; eerst over de Sebastiaansbrug en vervolgens via het Poortlandplein richting de A13.

Tram

Met de tram richting de TU wijk duurt nog even. Hoewel de rails er al grotendeels ligt, mag tramlijn 19 voorlopig nog niet over de nieuwe brug heen. Dat komt omdat de elektro-magnetische straling van trams de gevoelige onderzoekssystemen van de TU in de war kunnen schoppen. Voordat de trams kunnen rijden, moeten daarvoor eerst extra maatregelen worden genomen. Op dit moment is nog niet bekend wanneer dat gaat gebeuren.

Let op! Voorlopig geldt nog steeds: reis alleen met het OV als het nodig is. En niet vergeten: een mondkapje is verplicht. 

Fotoserie: de nieuwe Sebastiaansbrug is klaar en wij namen een kijkje

Het is zover! Vanaf nu is omrijden richting de TU wijk en terug verleden tijd. De Sebastiaansbrug gi...

Naast de Sebastiaansbrug is een prachtig café (met groene terrastuin) geopend

Aan de voet van de Sebastiaansbrug, tussen de brug en het oude sterrenkunde gebouw in, staat het oud...

Echt waar: de paal op de Pr. Beatrixlaan is niet langer de meest flitsende flitspaal van Delft

Als echte Delftenaar weet je dat je moet oppassen voor dé beruchte flitspaal op de Prinses Beatrixla...

Meer over

Verkeer

adv.