Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze brug in de binnenstad gaat de komende maanden dicht voor reparatie

Door Iris Olsthoorn 4 oktober 2019

Misschien is het je wel eens opgevallen terwijl je op het terras bij de Ruif zat, of als je op het Vrouwenregt liep: in de brug richting de Voldersgracht zitten flinke scheuren. De gemeente gaat de brug nu repareren, voordat de scheuren gevaarlijke situaties opleveren. De Schreibrug is daarom vanaf 7 oktober dicht voor gemotoriseerd verkeer.

De scheuren zitten al best lang in de Schreibrug. Tot nu toe is er niets aan gedaan, omdat de brug gewoon nog veilig bleek. Maar om te voorkomen dat het toch onveilig wordt, gaat de gemeente nu toch de brug aanpakken. Aankomende maandag beginnen de werkzaamheden. De brug wordt dan afgesloten voor auto’s, vrachtverkeer, bezorgdiensten en City Shuttles. Er komt een omleidingsroute vanaf het Vrouwjuttenland. Als voetganger of fietser mag je er nog wel overheen.

De aannemer werkt in fases en is waarschijnlijk bezig tot en met 22 november. De brug is dan precies op tijd weer open voor de sinterklaasintocht op 23 november.  De optocht door de stad loopt namelijk over deze brug heen.

Lees ook

Kruithuisweg op de schop: op deze data is de weg dicht

Er wordt al een tijd lang gewerkt aan de N470 (beter bekend als de Kruithuisweg). De afgelopen tijd ...

Dit stuk snelweg bij Delft staat in de top 5 van zwaarste fileplekken

Dat je tijdens de spitsuren rondom Delft in een file terecht komt, is niet heel bijzonder. Maar de l...

adv.