Wil je weten: zo vaak flitsen de flitspalen in Delft

Door Iris Olsthoorn 9 oktober 2018

Auw. Wat doet het toch pijn als je zo’n envelop van het CJIB op de mat ziet liggen. In de maanden mei tot en met augustus van dit jaar kregen 20.988 mensen zo’n onaangename verrassing omdat ze werden geflitst in Delft, blijkt uit cijfers van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

In totaal werden er afgelopen zomermaanden in Delft 20.988 flitsboetes uitgeschreven. Dat komt neer op iets meer dan 170 (!) boetes per dag, ongeveer één elke 8,5 minuten. De meeste daarvan waren voor het te snel rijden, een klein deel (36 boetes) werden gegeven vanwege het negeren van rood licht. Automobilisten werden geflitst door één van de drie flitspalen in Delft.

Flitspalen in Delft

In Delft zijn drie vaste digitale flitspalen en die zijn ook wel aardig berucht: eentje op de Prinses Beatrixlaan en twee op de Kruithuisweg ter hoogte van de Laan der Verenigde Naties. De flitspalen bij de Kruithuisweg controleren ook op door rood licht rijden, maar komen veel vaker in actie voor snelheidsovertreders. De flitspaal op de Beatrixlaan flitste in de vier zomermaanden 17.101 keer. De twee flitspalen op de Kruithuisweg zetten 1814 en 2073 overtreders op de foto.

De paal aan de Prinses Beatrixlaan is al jaren een grote goudmijn in Delft: in 2017 sleepte deze paal ook 44.412 boetes binnen.

Hoeveel kost dat?

Het laagste boetebedrag voor te hard rijden is €27,-. Dat betekent dat er dus minimaal €566.676,- aan boetes voor te hard rijden in Delft is uitgedeeld. En voor door rood rijden (boete is €230,-) is er €8280,- aan boetes uitgedeeld. Dit is overigens exclusief de administratiekosten van €9,-.

ANP Flitscontrole

De állermeeste mobiele flitscontroles vind je op deze twee plekken vlakbij Delft

Zijn we mooi mee: in en rondom Delft leveren onze vaste flitspalen flink wat op, en er wordt elke 8 ...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.